UEFA algatas eile kaosega lõppenud Serbia-Albaania mängu suhtes menetluse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania mängijad väljakult ära jooksmas.
Albaania mängijad väljakult ära jooksmas. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) algatas ametliku uurimise eile toimunud Serbia ning Albaania 2016. aasta EM-valikmängu suhtes.

Eilne Serbia-Albaania mäng kulmineerus suure kaosega, kui väljaku kohal Albaania lipuga lennanud drooni asus alla kiskuma serblane Stefan Mitrovic. Selline käitumine ei meeldinud aga Albaania mängumeestele, kes omakorda Mitrovicile kallale tormasid. Järgnenud rüseluse tõttu otsustas väljakukohtunik Martin Atkinson saata mängijad ära riietusruumi ning teel sinna loopisid kodumeeskonna Serbia toetajad Albaania mängijaid kõikide kättejuhtuvate esemetega.

Kokkuvõttes otsustas Atkinson kohtumise katkestada, sest Albaania mängijad keeldusid väljakule naasmast, ning UEFA teatas täna, et nad asuvad matšil juhtunut uurima. «Avasime täna hommikul mõlema riigi jalgpalliföderatsiooni vastu distsiplinaarmenetluse,» kinnitas UEFA esindaja.

Omapoolsed avaldused tegid juhtunu kohta ka UEFA president Michel Platini ja Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter. «Jalgpall peaks inimesi lähendama ja meie mängu ei tohiks segada ükskõik milliste poliitiliste probleemidega. Eile Belgradis toimunu on andestamatu,» kommenteeris Platini. «Jalgpalli ei tohiks kunagi kasutada poliitiliste sõnumite edastamiseks. Mõistan rangelt hukka selle, mis eile Belgradis toimus,» avaldas Twitteris oma arvamust Blatter.

Eurospordi väitel võib Serbiat oodata karistusena mäng tühjade tribüünide eest, ent karistuseta ei jää ka Albaania koondis, kellele ilmselt esitatakse süüdistus tüli omapoolse õhutamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles