Pohlak: rohkem mehi tippliigadesse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Toomas Tatar

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak kinnitas, et Eesti jalgpallurite karjääri planeerimine on oluline teema ning otseselt sellest oleneb ka koondise tulemuslikkus.

«Oleme võtnud eesmärgiks hoolega jälgida noorema põlve mängijate klubilist staatust, anda neile soovi korral nõu ja saavutada olukord, kus jalgpallur teeb oma karjääri kõige olulisema sammu Eesti klubist välismaale optimaalsel ajal,» rääkis ta.

Karjääri planeerimisest räägitakse noorema põlvkonna mängijatele Arte gümnaasiumis nn spordikultuuri ja -eetika tundides ja jalgpalliliidu projekti «Palli teine pool» raamides. «Oleme alustanud ka eestlastest agentidega vastutuse-teemalist dialoogi,» ütles Pohlak.

Tulevikuvisioon on jalgpalliliidus paigas. «Nelja-viie aasta pärast võiks Eesti koondises olla kaks-kolm mängijat Euroopa tippliigadest, umbes viis kuni seitse mängijat Euroopa keskmikliigadest ja ülajäänud mehed tuleksid Eesti tippklubidest. Mõistagi kõnelen Euroopa tähenduses kõrgliigaklubidest, sest madalamal tasemel mängivate võistkondade sportlik ja organisatoorne võimekus jääb sageli Eesti tippklubidele alla. Kusjuures on tähtis, et kõik välismaale läinud mehed saaksid oma klubides mänguaega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles