Sander Puri sai nimeka konkurendi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Puri.
Sander Puri. Foto: Pm

Eesti jalgpallikoondislane Sander Puri on hooajaeelsetes sõprusmängudes Kreeka klubis Larisa FC saanud korralikult mänguaega, kuid põhikoosseisu koht algaval hooajal pole garanteeritud.


Nimelt saabus meeskonda samale positsioonile endine Uruguay koondislane Fabian Canobbio, kes karjääri jooksul mänginud sellistes Hispaania klubides nagu Valencia, Celta Vigo ja Valladolid. Eestlane ei kavatse nimekale uruguaylasele midagi kinkida.

Puri läks närvi
«Ükski mängija ei taha olla oma klubi juures vahetusmees. Kindlasti poleks ma rahul, kui ka järgmisel hooajal enamiku ajast pingil oleksin,» kinnitas eelmisel jalgpalliaastal suurema osa ajast pingil istunud Puri. «Kontrollmängud läksid endal enam-vähem normaalselt. Füüsiline vorm on mul praegu päris hea.»

Larisa on ka muudesse liinidesse kõva täiendust toonud. Ründesse laenati Rooma Laziost nigeerlane Stephen Makinwa, kes pallinud ka Aralantas ja Palermos. Kaitset toodi täiendama hispaanlane Juan Velasco, kes on esindanud Madridi Atleticot ja Sevillat. FC Nantesist toodi üle Senegali koondislane Ibrahim Tall.

Puri selgitas veidi ka augusti esimesel kuupäeval toimunud intsidenti, kus ta Larisa sõprusmängus Itaalia klubiga Brescia vastasmeeskonna mängijad ja fännid pöördesse ajas. Kreeka klubi poolel märgiti ainsa tabamuse autoriks Puri, kes pärast värava löömist asetas näpu suule, millega demonstratiivselt osutas, et vastased end ohjeldaksid, ning pälvis sellega Brescia pahameele.

«Meie kaptenile (Nikos Dabizas – toim) näidati punast kaarti, kuigi terve mäng olid ka itaallased väga toored olnud. Mäng jätkus samas vaimus ja lõpuks läksin ka ise närvi,» põhjendas Puri oma käitumist. Kohtumine oli säärases vaimus kestnud lõpuvileni.

Võimas fännikultuur
Teatavasti tegi laupäeval Inglismaa tugevuselt teises liigas debüüdi Middlesbrough’ga liitunud Tarmo Kink. Kuigi Ipswichile kaotati 1:3 ja mängust positiivset rääkida polnud, kinnitas Kink, et fännikultuur on seal teisest klassist. Kohtumist vaatas ligikaudu 21 000 inimest.

«Võimas tunne oli küll. Niikaua kui me juhtisime, oli kõik hästi,» naeris Kink. «Pärast saime nende käest ikka «booo, booo» kah kuulda.»

Kuigi Middlesbrough’d peetakse tugeva täienduse tuleku tõttu esiliigafavoriidiks, pole rühkimine kõrgemale lihtne. Kink teab seda.

«Meil on küll ostetud head mehed, kuid mängib ikkagi meeskond,» märkis Kink, kellele peatreener Gordon Strachan oli öelnud, et esiliigas on konkurents kohtade peale isegi kõvem. «Strachan ütles, et Premier League on oskused, Championship võitlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles