Vormel-1 tipptiimide hoiatus: mäss ei aita kedagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tipptiimide juhid avaldasid muret väiksemate võistkondada boikotiplaanide üle, leides, et sellisest käitumisest ei tõuse kellegi jaoks tulu.

«Mulle igasugused streigid ei meeldi – olen Air France’i ja Lufthansa streikide tõttu korduvalt lennujaamades istunud,» sõnas Mercedese boss Toto Wolff Autospordile. «Tänapäeval ei ole mõtet streikida, veel vähem kedagi streigiga ähvardada. See ei teeks vormel-1 sarjale head ega aitaks kuidagi väiksemaid tiime. Istume parem laua taha, lööme õhu puhtaks ja arutame siis tegevusplaani kommertsõiguste omanikuga läbi,» sõnas Wolff.

Ka Red Bulli võistkonna juhi Christian Horneri meelest ei lahendaks kolme tiimi protest mitte midagi. «Nad on siin sarjas selleks, et võistelda. Force India üritab McLarenist mööda pääseda, aga kui nad garaažis istuvad, ei jõua nad kohe päris kindlasti kuskile,» viitas Horner MM-sarja tootjate tabelile, kus kuuendal kohal olevat Force Indiat lahutab kahe viimase etapi eel McLarenist 24 punkti.

«Lisaks on vale seda avalikult teha. Vormel-1 sari on viimase paar nädala jooksul avalike sõnasõdadega oma mainet kõvasti kahandanud. Peaksime keskenduma korralikule ratas-rattas võidusõidule nagu näiteks ameeriklased. Poliitika- ja rahaasju arutatagu ikka kinniste uste taga,» sõnas Horner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles