Peatreener Sokk: kõigil pole veel hapnikukraanid lahti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk (keskel) usub, et meeste seis paraneb.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk (keskel) usub, et meeste seis paraneb. Foto: Artur Sadovski

Kuigi Eesti korvpallikoondis on EMi B-divisjoni turniiriks valmistudes kaotanud viis mängu järjest, ei näe peatreener Tiit Sokk paanikaks põhjust. Ta usub, et laupäevaseks kohtumiseks Austriaga jõuavad mehed paremasse vormi.


Eile pärastlõunaks sõitis meeskond Tšehhi kaudu Austria piiri lähistele ning viibib seal mõnepäevases treeningulaagris. Reedel suundutakse Viini, kus laupäeval peetakse EM-valiksarja esimene kohtumine.

Pühapäeval ja esmaspäeval sai Eesti Tšehhi käest korralikult sugeda. Pärast neid kohtumisi tunnistasid mängumehed, et platsil jääb vajaka üksteisemõistmisest. Peatreener Sokk juhtis aga tähelepanu sellelegi, et näiteks Tšehhi vastu tekkisid perioodid, kus vastane lihtsalt jooksis meie meeskonnast üle.

Välismängudest tõuseb tulu
«Kõigil meestel pole veel hapnikukraan lahti läinud,» tõdes Sokk. «Nüüd on rasked treeningud möödas, järgnevatel päevadel võtame harjutamist kergemalt.» Peatreener oli veendunud, et juba juunis ettevalmistust alustanud mängijate seis peab järgmise paari päevaga oluliselt muutuma. «Iga mänguga peavad mehed üha rohkem vastu,» kinnitas ta.

Paraku on meeste seni kesine vastupidavus saanud komistuskiviks – treenerid pole saanud põhikoosseisu piisavalt palju kokku mängitada. Siit viivadki niidid mängijate viidatud halvale üksteisemõistmisele.

Rahvusringhäälingule antud intervjuus rõhutas ka meeskonna üks liidreid Kristjan Kangur, et kokkumängu polegi veel piisavalt harjutatud. Samas oli ta lähituleviku mängude suhtes peatreeneriga sarnaselt optimistlik.

Eesti koondis valis EM-mängudeks valmistumisel raske tee. Põhikoosseisuga peeti kodus kaks kontrollmängu, viimased neli heitlust oli viidud kodunt kaugele. «Võib-olla olnuks kodus tõesti lihtsam ning emotsionaalselt kergem, kuid paraku on tänavu kolmest valikmängust kaks samuti võõrsil. Õigem on end väljas mängimisega harjutada,» selgitas Sokk. «Nii kaua pole me kodunt ära olnud, et see peaks meeste vaimu närima.»  

Nädal tagasi vastaseks olnud Rootsi ning Tšehhi pakkusid ettevalmistuseks erinevat korvpalli. Neist esimeste mäng sarnaneb rohkem Eesti koondisega – oluline roll on tagameestel ja väikestel äärtel, korvialuste mängijate osa on rohkem toetav. Tšehhid olid seevastu eestlastest võimsamad.

Kaitse jääb hiljaks
Sokk möönis, et kontrollmängude põhjal avanenud pilt erineb pisut tema varasemast ettekujutusest, kuid kinnitas, et põhiraskust jäävad kandma eelmistestki hooaegadest tuttavad pallurid. Noortest võib jõuliselt tõusta Joosep Toome ja Rain Veidemani roll.

Kahes viimases mängus lubas Eesti endale visata vastavalt 96 ja 86 punkti. Kaitsespetsialistina tuntud Soku juhendatava meeskonna kohta on seda pisut palju. Treeneri hinnangul pole aga kaitse sugugi nii hull. «Mõlemas mängus oli üks lõik, kus vastane sai palju punkte – nad tulid palliga kiiresti üle ning meil ei tekkinud kaitsemänguks erilist võimalustki,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles