Seimile tasuks hakata varakult ülisuuri olümpiadresse otsima

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Toomas Huik

Eesti tõsteliidu president Jaan Talts juunior usub, et kui Mart Seim mahub Almatõ MMil kuue sekka, on koht Rio de Janeiro olümpiamängudele sisuliselt käes. «Pääsemaks Riosse, peab olema ületuleval kevadel maailma edetabelis kümne parima üliraske­kaal­lase hulgas, ja kui Seim Almatõs sinna tõuseb, siis ma ei näe, kes võiks ta sealt välja tõugata.»

Igatahes tasuks Eesti olümpiakomiteel hakata Seimile varakult otsima koondise dressi. «Mees on nii suur, et tõsteliit talle tänavu esindusrõivaid ei leidnud,» selgitas Talts.

Kahjuks on tõstmise olümpiareeglid totrad, ebasportlikud ja eelistavad suurriike. Kes kahe MMi kokkuvõttes meeskondlikult 24 sekka ei mahu, saab Riosse saata vaid ühe tõstja ja seda vaid juhul, kui too on maailma edetabeli esikümnes.

Taltsi sõnul pannakse sel MMil Almatõs välja neli meest ja järgmisel sügisel Houstonis loodetavasti rohkem, kuid meeskondlikku olümpiakohta, mis lubaks Rios saata võistlustulle vähemalt kolm tõstjat, vaevalt saadakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles