Tiisaarele kaks valusat kaotust, Ennok jõudis finaali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tiisaar.
Mart Tiisaar. Foto: LEKAVOLLEY

Mart Tiisaare tänavune koduklubi Kuopio LEKA Volley, kes alustas hooaega suurepäraste võitudega, on tugevate vastastega mängides jäänud hätta ning pidi möödunud nädalavahetusel vastu võtma kaks kaotust.

Laupäeval jäi LEKA Volley napilt 2:3 alla Loimaa Hurrikaani meeskonnale, kusjuures Tiisaar oli 24 punktiga (kasutegur +9) kohtumise resultatiivseim. Rünnakul sai Tiisaar väga suure koormuse, kui sidemängija tõstis talle koguni 61 korda. Kahjuks leidsid erinevalt 24-st punkti toonud sooritusest seitse rünnakut teekonna blokis ja veel seitsmel tuli omaviga. Hurrikaani meeskonna teine sidemängija Tauno Lipp pääses vahetuses platsile korraks neljandas geimis.

Pühapäevases kohtumises Raisio Loimu vastu tegi Tiisaar tänavuse esimese tõeliselt ebaõnnestunud mängu, kui 11 punkti juures näitas ta kasutegurit -1 ja meeskond pidi vastu võtma selge 0:3 kaotuse. «Oleksime võinud mõlemat võistkonda võita,» sõnas Tiisaar nädalavahetusele tagasi vaadates ja jätkas. «Kaotuste tõttu oleme nördinud, kuid kaotamise põhjust ei oskagi välja tuua, nähtavasti pisiasjad.»

Enda pühapäevase kesise mängu pani Tiisaar väsimuse arvele: «Ei jõudnud parandada jalgadega raskemaid olukordi ja vastas oli ka hea blokk.» Loodetavasti aitab LEKA Volley võidukale teekonnale möödunud nädalal meeskonnaga liitunud endine Soome koondise temporündaja Juha Lehtonen, kes on Tiisaare sõnul väga oluline täiendus.

Kehvasti käis sel nädalavahetusel ka Karl Külaotsa meeskonna Korson Veto käsi, kes jäi üllatuslikult 0:3 alla nii Rovaniemi Lakkapää kui Oulu Etta meeskondadele. Külaots jõudis laupäeval enne pingile vahetamist kahes geimis koguda kaheksa punkti, pühapäeval oli ta 15 punktiga (+6) meeskonna resultatiivseim.

Meeste meistrivõistlusi juhib Kollola Tiikerit (22 punkti 8 mängust), järgnevad Selveri Eurosarja avaringi vastane VaLePa (20/8), LEKA Volley (19/10), Oulu Etta (16/9), Korson Veto (16/10) ja Hurrikaani (14/8).

Ennok ja Salo jõudsid karikafinaali

Naiste meistrivõistlustel on Soomes hetkel paus, Anu Ennoki naiskond Salo LP Viesti alistas laupäevases karikavõistluste poolfinaalis tulemusega 3:1 Oriveden Ponnistuse ja jõudis seega 11-ndat korda järjest finaali. Finaal peetakse 4. jaanuaril Hämeenlinnas. Ennok alustas mängu põhikoosseisus, kuid vahetati kiiresti pingile, ainsa punkti tõi ta blokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles