Viimase kümnendi skandaalseim Soome suusahüppaja teeb ootamatu tagasituleku

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suusahüppaja Harri Olli
Soome suusahüppaja Harri Olli Foto: AFP / Scanpix

Sellel nädalal Rukas toimuvale suusahüppe MK-etapile on ootamatult üles antud ka soomlane Harri Olli, kes pole aastaid Soome koondisesse kuulunud.

Kodusel etapil läheb Soome välja A-koondisega, kuhu kuuluvad Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Jarkko Määttä ja Sami Niemi, kuid lisaks saavad võimaluse end tõestada ka Antti Aalto, Janne Ahonen, Sebastian Klinga, Ville Larinto, Olli Moutka ja Harri Olli. Viimati tegi Olli MK-sarjas kaasa 2011. aastal.

Oma elustiililt on Ollit võrreldud legendaarse Matti Nykäneniga, kuid tulemused pole tal siiski oma iidoli tasemeni küündinud.

Maailmameistrivõistluste hõbedamees Olli on aastate jooksul kolmel korral koondisest välja visatud ning teda on ümbritsenud ka muid skandaale. 2008. aasta Oberstdorfi suusalennu MMil nähti teda õhtul pidutsemas. Sama aasta augustis jõi Olli end purju suvisel GP-etapil ning jäi hiljaks hommikul väljunud meeskonna bussile. Samal suvel jäi ta kodumaal vahele ka purjus peaga rooli istumisega.

2009/2010 hooaja alguses läks ta ühe võistluse eel baaris tülli oma kihlatuga ning ründas kaaslast joogiklaasiga. 2010. aasta novembris ei olnud Olli oma hüppega rahul ning näitas seejärel telekaamerasse keskmist sõrme.

«Heas usus olen jälginud Olli treeninguid. Märgid näitavad, et ta tahab tulla tagasi professionaalse spordimehena,» ütles Soome koondise peatreener Jani Klinga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles