Epeenaiskond ja Novosjolov kvalifitseerusid Euroopa mängudele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Irina Embrich.
Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Irina Embrich. Foto: Liis Treimann

Eile avaldati Euroopa vehklemisföderatsiooni poolt nimekiri võistkondadest ja sportlastest, kes on kvalifitseerunud järgmise aasta 21.-27. juunil Bakuus toimuvatele Euroopa mängudele. Võistkondlikult tagas teiste seas pääsu maailma edetabelis teist positsiooni hoidev Eesti epeenaiskond, individuaalselt aga meeste epee maailma edetabelis hetkel 16. kohal olev Nikolai Novosjolov.

Lisaks Eesti epeenaiskonnale pääsesid Euroopa mängudele veel maailma edetabelijuht Venemaa, Itaalia (4.), Rumeenia (5.), Ungari (7.) ja korraldajariik Aserbaidžaan. Individuaalselt pääseb võistlema kokku 36 naisvehklejat.

Ka meeste epees osalevad võistkondlikult kuue riigi meeskonnad ja individuaalselt 36 vehklejat. Võistkondlikult tagasid pääsu Prantsusmaa (1.), Šveits (3.), Itaalia (4.), Venemaa (5.), Ungari (6.) ja korraldajamaa Azerbaidzaan.

Kuue riigi meeskonna liikmed hõivavad kokku 24 kohta. Nikolai Novosjolov oli nende kaheksa vehkleja seas, kes pääses Bakuusse individuaalsete tulemuste põhjal.

Nii naiste kui meeste epees selgitatakse viimased neli Euroopa mängudele pääsejat kvalifikatsiooniturniiril Budapestis (20.-21. detsember 2014). Turniiril saavad osaleda vaid nende riikide sportlased, kust mängudele veel vastaval relvaliigil kvalifitseeritud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles