Alusalu: olen õnnelik, kuid ihkan paremat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu
Saskia Alusalu Foto: Erakogu

Eesti parim kiiruisutaja Saskia Alusalu püstitas Saksamaal Berliinis MK-etapil 3000 m kiiruisutamises Eesti rekordi 4.15,41 ning tundis arengu üle siirast rõõmu. «Võrreldes täpselt aasta tagasi samas kohas toimunud MK-etapiga, olin nüüd üheksa sekundit kiirem. Seejuures olid jää ja tingimused enam-vähem samad,» rääkis MK-sarjas viis punkti teeninud piiga.

Alusalu startis B-divisjoni võistlusel, kus sai oma tulemusega 26 osaleja hulgas 10. koha. Koht esikolmikus jäi vähem kui kolme sekundi kaugusele. A-divisjonis oleks ta sama tulemusega olnud 11.

«Olen oma võistluse üle õnnelik! Kuid loomulikult ihkan ma alati veel kiiremaid aegu ja kunagi pole tulemus piisav,» tunnistas Alusalu. «Alati jäävad kripeldama mõned vead, kus oleks saanud võita sekundi või mõne sajandiku. Ka seekord tegin vigu – näiteks kohe stardis koperdasin natuke –, kuid kokkuvõttes õnnestus sõit tehniliselt päris hästi.»

Alusalu hinnangul näitab korralik rekordiparandus seda, et füüsiliselt on ta väga heas vormis, samuti sujuvat treeningutel kõik hästi. Head vormi on tal võimalik tulemuseks vormida veel samal MK-etapil 1500 m ja ühisstardiga sõitudes.

Kiiruisutamise tippseltskonnas tunneb Alusalu end juba päris koduselt ning seekordne tulemus süvendas seda tunnet veelgi. «Tunnen juba enamikku uisutajaid väga hästi ja paljud tulid mind ka hea tulemuse puhul õnnitlema. Oleme küll konkurendid, aga samas elame ka üksteisele kaasa ja õhkkond on väga sõbralik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles