ROKi olümpiamänge puudutavad reformid said heakskiidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas esmaspäeval Monacos mitmete uuenduste kasuks, mis peaksid muutma mängude korraldajaks kandideerimise ja korraldamise odavamaks ning võistlused ise huvitavamaks ja vaatemängulisemaks.

Kui seni on kandideerivad linnad mõnel juhul kulutanud kuni 100 miljonit dollarit üksnes selleks, et meelitada ROK-i ametnikke valima just nende linna, siis edaspidi soovitakse teha korraldamise taotlemine lihtsamaks ja tunduvalt odavamaks, vahendab ERR Sport.

Samuti võeti vastu otsus, et olümpiamänge võib korraldada anda kahele riigile korraga ning spordialade toimumiskohad võivad olla üksteisest nüüd veel kaugemal, ka täiesti eri linnades.

Sportliku poole pealt tehti otsus, et senine 28 spordiala piirang tühistatakse ja edaspidi kehtivaks piiranguks on sportlaste (10 500) ja jagatavate medalikomplektide (310) arv.

Olümpiale pääsu ihkavate spordialaliitudega hakatakse nüüd tihedamalt koostööd tegema ja hiljemalt kolm aastat enne olümpiamänge pannakse alade nimekiri järgmisteks mängudeks lukku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles