Ron Dennis: McLaren-Hondast peab saama vormel-1 sarja valitseja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne 1988. aasta McLaren-Honda.
Legendaarne 1988. aasta McLaren-Honda. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna juht Ron Dennis lausus väljaandele Autosport, et tuleval aastal sarjas osalev tandem McLaren-Honda peab hakkama sarja domineerima, mitte rahulduma pelgalt etapivõitude saavutamisega.

2015. aastast vormel-1 sarja naasva Honda ja McLareni viimane koostöö tõi 1988. aastal tiimile 16 etapist 15 võitu. Tänavu sarja valitsenud Mercedes võitis samuti 15 etappi, kuid kokku oli neid seekord kavas 19. Dennise sõnul märgib vaid selline domineerimine tõeliselt suure meeskonna seisusse tõusmist.

«1988. aasta auto sai valmis väga hilja ja testimisel polnud tollal piiranguid, nii et kui jõudsime Imolasse, olid kõik teised tiimid näidanud, et neil on kiire auto. Aga kolmandal ajavõtuga ringil oli auto kõigist teistest üle sekundi kiirem. Testide lõpuks olime lähimast konkurendist üle kahe sekundi kiiremad,» meenutas Dennis.

«Meie eesmärk on sarja domineerida. Mäletan, et tänavuse hooaja alguses ütlesime, kuidas meie eesmärk on etappe võita. Kuna me seda ei suutnud, võiks väita, et domineerimisest rääkides valmistame end ise ette täielikuks läbikukkumiseks. Aga sarja valitsejaks ei saa tõusta aastaga, see võtab aega. Just selleks me siin sarjas olemegi, sest vaid niisugune edu tõstab sind kõrgemale neist, kes võidavad vaid mõne etapi. Jah, võitmine on väljakutse, kuid valitsejaks tõusmine on eriline,» lisas Dennis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles