Eestlased loodavad kodurajale ja tuttavatele tuultele

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meister 2014 Rene Zahkna
Euroopa meister 2014 Rene Zahkna Foto: Andreas Nigol

«Igal juhul peab keegi kastanid tulest välja tooma,» sõnas Eesti laskesuusatamise koondise peatreener Janno Prants eile, päev enne Euroopa meistrivõistluste algust. Laskesuusatajate hulgas pole EMil seni olnud kuigi suurt väärtust, kuid eestlaste jaoks muudab seekordse võistluse eriliseks see, et starti minnakse kodusel Otepääl. «See võib sportlastele seada lisapingeid, sest kindlasti tahetakse oma toetajatele pakkuda head emotsiooni. »

Eestlaste võimalustest rääkides viitas Prants korduvalt lootusele, et abi saadakse koduseinte toetusest. Kuid mida see laskesuusatamise juures tähendab? Raske on ennustada, kui palju tuleb publikut – võistluse esimesed kolm ja kaks viimast päeva kattuvad tööpäevadega ning vaevalt see rahvamasside raja äärde minekut soodustab. Nädalavahetusel, kui kavas on sprindid ja jälitussõidud, võib pilt parem olla – seda enam, et tiitlivõistluse vaatamine on tasuta.  

Kodurajal võistlemise eeliseid tuleb siiski otsida rohkem võistluspaigast. Eesti koondis harjutab tihti Tehvandi spordikeskuses. Tuttavad on nii suusarajad kui ka lasketiir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles