Jalgpalliliidu väravavahtide treener jätkab karjääri Kataris

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyri Nieminen (paremal) treeningul koos Richard Alandi ja Marko Meeritsaga
Jyri Nieminen (paremal) treeningul koos Richard Alandi ja Marko Meeritsaga Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) noortekoondiste väravavahtide treener Jyri Nieminen asub veebruaris tööle hinnatud Aspire'i akadeemias Kataris. Detsembris oma 27. sünnipäeva tähistanud soomlane veetis Eestis ühe hooaja.

«Jyri tegi siin suurepärast tööd ning oleme talle selle eest siiralt tänulikud. Tooksin kindlasti välja tema professionaalse suhtumise ja pühendumuse ning see on ka põhjus, miks ta teistele silma jäi. Meil on kahju, et ta lahkub, samas on see kindlasti kompliment, et meie organisatsioonis töötanud treener sellise tiheda kadalipu läbis ning valituks osutus,» sõnas EJLi tehniline direktor Janno Kivisild.

«Esiteks tahan öelda, et olen väga tänulik, et sain võimaluse Eestisse tulla. See oli minu esimene rahvusvaheline töö ja plaan oli, et siit kunagi edasi liigun. Aasta läks väga hästi ja olen ausalt öeldes kurb, et pean nii kiiresti Eestis lahkuma, sest mulle meeldib siin. Sain sellise pakkumise ja ma ei saa öelda, et see tehtaks mulle ka näiteks aasta pärast – võimalus on nüüd ja kui ma seda ei võta, siis ei pruugi seda uuesti tulla,» sõnas Nieminen.

«Tahan kogu aeg õppida ja otsin uusi väljakutseid, mistõttu otsustasin Katari kasuks. Akadeemias töötavad treenerid, kellel on kogemusi Madridi Realist, Barcelonast, PSG-st, Benficast, Liverpoolist ja Monacost. Kui saan selliste meestega koos töötada, siis on see nagu ülikool,» lausus ta.

Nieminen lisas, et tal tekkis ka Eestiga ning siinsete väravavahtide ja kolleegidega hea side. «Ma olen väga õnnelik selle sideme üle, mille sain Eesti kolleegidega ja eriti väravavahtidega, kelle puhul imetlen nende suhtumist jalgpalli. Nendega on olnud suur au koos töötada ja seetõttu on siit väga raske lahkuda. Mul on selline tunne, et kui peaks naastes näiteks valima Soome või Eesti vahel, siis pigem tuleksin siia, sest tunnen siinses keskkonnas end väga hästi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles