Kanepi: jõudsime taas sinna, kuhu kuulume

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Tairo Lutter

Tennise Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni teise liiga turniiril võitis Eesti poolfinaalis Sloveeniat. Üksikmängus said võidupunkti kirja nii Anett Kontaveit kui Kaia Kanepi. Ühtlasi kindlustas Eesti järgmiseks aastaks koha esimeses liigas.

Avamängus jäi Anett Kontaveit küll raskesse seisu, kuid tuli sellest välja ja alistas 5:7, 6:3, 6:3 Andreja Klepaci. «Mängisin paar kehva punkti, vastane tegutses aga hästi. Esimese seti lõpp ja teise algus polnud kõige paremad, kuid 0:3 kaotusseisu jäädes suutsin uuesti keskenduda ja leidsin oma mängu,» rääkis Kontaveit.

Teises üksikmängus tulid väljakule Kaia Kanepi ja Tadeja Majeric, kes asendas Sloveenia vigastatud esireketit Polona Herzogit. Eestlanna võitis avaseti kindlalt 6:3 ning teises setis jättis vastane Kanepi 3:0 eduseisul mängu pooleli. Majericit vaevas seljavalu. «Hea on mängida, kui kodupublik kaasa elab,» ütles Kanepi.

Kanepi seljatas äsja viirushaiguse ning läbis ka antibiootikumikuuri. «Seetõttu pole füüsiline vorm kõige parem. Nüüd võtan paar päeva puhkust. Vereanalüüside järel otsustan, kas sõidan Dubaisse turniirile või mitte,» rääkis Kanepi.

Kõrgemasse liigasse pääsemise üle olid eestlannad rõõmsad. «Saan häid mänge ja tugevaid vastaseid. Kindlasti on see huvitav kogemus. Kui Kaia mängib, siis on meil tugev naiskond,» arutles Kontaveit. Kanepi lisas: «Individuaalselt pole sellel küll suurt tähtsust, kuid Eesti tennise jaoks on see oluline tulemus. Jõudsime taas sinna, kuhu kuulume.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles