Vormel-1 sarja revolutsioon lükati kahe aasta kaugusele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1.
Vormel-1. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja võistkonnad hääletasid täna Genfis toimunud kokkusaamisel selle poolt, et sarjas kavandatavad muudatused ei jõustuks enne kui alles alates 2017. aastast.

Väljaande Autosport kinnitusel olid tiimid vastu plaanile muuta reegleid juba järgmisest hooajast ehk 2016. aastast. Kavas oleks olnud autode laiemaks ehitamine, rehvide suurendamine ja aerodünaamilised muudatused. Hääletuse tulemusi ei avalikustatud, kuid Autospordi teatel esines tiimide seas enne kokkusaamist plaanitava ajakava suhtes erimeelsusi.

2017. aastal kaasneks räägitud muudatustega ka võimalik mootorivõimsuse kasvatamine tuhande hobujõuni ning täiesti uus leping sarja rehvitarnijaga. Autospordi allikate teatel lepiti kokku, et selle ja järgmise aasta jooksul keskendutakse pigem 2017. aastal jõustuvate muudatuste põhjalikule läbitöötamisele, selle asemel et uuendustega kiirustada.

Tänane otsus tähendab, et 99-protsendilise tõenäosusega ei nähta muutusi varem kui kahe aasta pärast, seniks on vormel-1 sarja reeglid n-ö külmutatud. Nimelt oli täna viimane võimalus suruda uued reeglid läbi lihthäälteenamusega. Vastavalt vormel-1 sarja reglemendile on alates 1. märtsist järgmise hooaja reeglite muutmiseks vaja juba ühehäälset otsust, mida vaevalt tuleb.

Eeldatavasti püütakse nüüd välja töötada reeglistik, mille saaks õigel ajal kinnitada, et see alates 2017. aastast kehtima hakkaks. Täna Genfis toimunud kohtumise eel lasi näiteks Ferrari välja foto ideevormelist, lootes sellega reeglimuudatusi puudutavasse arutellu värskeid tuuli tuua. Tiimi väitel näeb uus auto küll senisest täiesti erinev välja, ent samas oleks pildil nähtav tulemus võimalik saavutada ka siis, kui praegu kehtivatesse reeglitesse tehtaks vaid minimaalseid muudatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles