Poola võrkpall: suureks probleemiks on korruptsioon

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: SCANPIX

Rumeenia võrkpalliklubi Constanta Tomis president Sorin Strutinski vallandati mõni päev tagasi süüdistatuna 25 000 euro kõrvaletoimetamises. Kolm kuud varem anti sama kõrvalharrastuse eest 2014. aasta MM-il hundipass Poola Võrkpalliliidu president Miroslaw Przedpelskile.

 Poola riigis liigub võrkpalliraha eriti hästi, sest võrkpall rahvale meeldib ja võistlusi on palju, mis raha sisse toovad. Euroopa ja maailma võrkpalli suured juhid annavad Poolale meelsasti ja tihti suurvõistluste korraldusõigused, sest siin pole publiku vähesust karta. Meenutagem kas või mullusügist MM-i finaalturniiri, kui avamäng 64 000 pealtvaatajat mahutavale staadionile toodi ja suur hulk rahvast finaali pileti puudumisel suurelt ekraanilt vaatama pidi. Mitmetuhandepealine pealtvaajaskond Poola meistrivõistlustel on tavaline nähtus, vahendas portaal volley.ee.

Eestlastel on õnnestunud poolakaid kimbutada. Alguses möödunud sajandi kolmekümnendate aastate esimeses pooles, kui Euroopa-turneel poolakaid võõrsil neli korda järjest võideti. Erakordne kordaminek oli siiski Poola alistamine Tallinnas (2008). Suurfavoriit tuli aasta pärast (2009) Euroopa meistriks ja mullu mäletavasti maailmameistriks.

Rumeenia klubi Tomis on Poola klubide kõrval vaenelaps, aga näib, et sealgi on hakanud raha rohkem liikuma. Igatahes õnnestus käimasolevaks hooajaks rumeenlastel päris hea koosseis kokku saada, Meistrite liiga alagrupiturniilt murdis alaline peksupoiss Tomis end 12 parema hulka. Seal sai jõud ja tahe vististi otsa ja klubi juhtkond saatis kordusmänguks Novosibirski Lokomotiivi vastu vaid varumehed, seega imele (pääs kuue hulka) lootmata. 2 x 0:3.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles