Gaasimürgitus või elektrišokk – spekulatsioonid Alonso salapärase õnnetuse ümber

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni sõitja Fernando Alonso tegi vormel-1 testil avarii ning viidi helikopteriga haiglasse
McLareni sõitja Fernando Alonso tegi vormel-1 testil avarii ning viidi helikopteriga haiglasse Foto: SCANPIX

Vormel-1 Barcelona treeningul eile teelt välja sõitnud McLareni piloot Fernando Alonso on endiselt haiglas. Mehe mänedžeri sõnul võib ta sinna jääda veel üheks ööks. Küsimus aga jääb, miks Alonso üldse teelt välja sõitis? Pealtnägijate sõnul polnud tegu sõiduvega.

Meeskonna juhi Eric Boullieri sõnul polnud Alonso väljasõidus midagi veidrat. «Testisõitudel selliseid asju ikka juhtub.» ütles ta. Samas ei ole McLareni poolt tulnud ühtegi selgitavat teadet, mis Alonso teelt välja viis.

Kõige kummalisem on aga see, et hispaanlane rammis seina üsna õrnalt ning vormel ei saanud pea ühtegi tõsisemat vigastust. Ometi viidi Alonso haiglasse, kus ta pidi veetma ka öö. Pole teada, milline terviserike Alonsot vaevab. Vormelisõbrad on pigem harjunud nägema õnnetusi, kus vastu seina kihutatakse suurel kiirusel ning hetk hiljem astub piloot autost välja ilma ühegi vigastuseta.

Saksamaa ajakirjanik Ralf Bach kirjutab oma f1-insider.com-i blogis, et Alonso võis teadvuseta olla juba enne vastu seina sõitmist. «Miks ütlevad fotograafid, et tema pea oli juba enne õnnetust külje peale vajunud. Miks McLaren-Honda salatseb?» küsis Bach. Ka Alonso selja taga sõitnud Sebastian Vettel ütles, et tegemist ei olnud tavalise õnnetusega. «See ei paistnud üldse sõiduvea moodi välja. Ta rammis paar korda vastu seina ning seejärel kaotasin ta silmist,» ütles Vettel.

Saksamaa ajaleht Bild läheb spekulatsioonidega kõige kaugemale. «Kas Alonso kaotas teadvuse mootorist tulnud mürgiste gaaside tõttu? Kas ta sai enne väljasõitu elektrišoki?» küsib ajaleht.

Alonso mänedžer Luis Garcia Abad vastas vandenõuteoreetikutele omamoodi kummalise seletusega: «Sel hetkel oli väga tugev tuul, mis puhus ta vastu seina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles