Vormel-1 ajalooline hetk tekitab vastuolusid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen ajakirjanike piiramisrõngas
Max Verstappen ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel algaval vormel-1 hooajal tuleb Toro Rosso tehasemeeskonna põhisõitjana starti kõigest 17-aastane Max Verstappen. Pühapäeval Austraalias starti minnes on Verstappen täpselt 17 aastat ja 166 päeva vana ning sellega purustab ta pika puuga kõik senised noorusrekordid.

Kõige noorem vormel-1 GPl startinud mees on Jaime Alguersuari, kes oli 2009. aasta Ungari etapil 19 aasta ja 125 päeva vanune. Verstappen on temast oma esimesel stardil pea kaks aastat noorem.

Kui paljude arvates ongi tegemist tõelise talendiga, kes on oma võimaluse ära teeninud, siis leiab ka inimesi, kes Verstappenit hea meelega starti ei laseks. «Ta on liiga noor, et tegutseda täisprofessionaalsel spordialal nagu seda on vormel-1. Tema enda pärast loodan, et ta ei tee seda sammu kiirustades, sest vastasel juhul võib see tulevikus saatuslikuks saada,» teatas endine maailmameister Damon Hill.

Tegevsõitjatest on noorimana debüteerinud Fernando Alonso, kes oli esimesel stardil 19 aasta ja 218 päeva vanune ning lõpetas etapi 12. kohaga. «Elame, näeme. Mõni on tõeliseks võidusõiduks valmis 17-, mõni 29-aastaselt, mõni mitte kunagi. Mina polnud Verstappeni vanuses valmis F1-autoga kihutama,» ütles Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles