Konkurss: kujunda ise kergejõustiku U23 EMi medal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norralanna Isabelle Pedersen 2013. aastal Soomes toimunud U23 EMi kuldmedaliga
Norralanna Isabelle Pedersen 2013. aastal Soomes toimunud U23 EMi kuldmedaliga Foto: SCANPIX

Eesti Kergejõustikuliit kuulutab välja konkursi medali kujundamiseks Euroopa U23 meistrivõistlustele kergejõustikus.

10. Euroopa U23 meistrivõistlused kergejõustikus (European Athletics U23 Championships) toimuvad 9.-12. juulini 2015. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil. Võistluste raames kuulutab Eesti Kergejõustikuliit välja konkursi medali kujundamiseks.

Konkursile on oodatud osalema kõik, kellel on soov luua midagi, mis oleks tükike eestlaste loomingust ning mis jääks meenutama võtjatele nende ühte suuremat edusammu kergejõustikutäheks saamise teel.

Medali kavandite esitamise tähtaeg on 30. aprill 2015. a.

Tingimused:

Kujundus peab olema teostatav erinevatel materjalidel – metallil, puidul, klaasil. Otsuse kasutatava materjali kohta langetavad korraldajad pärast konkursi lõppu.

Lubatud on esitada eritasapinnalisi kujundusi (2D ja 3D). Tehnilised võimalused lubavad: valmistada teistsuguse tausta (muster, krobelisus jne), poleerida läikima kõrgemat kihti (tähed, logo, medali ääred jne); tehnilistest võimalustest täieliku ülevaate saamiseks on lubatud korraldajatega konsulteerimine eritasapinnaliste lahenduste teostuse võimalikkuse osas. Medali pind ei tohi olla kumer, vältimaks värvi laiali valgumist.

Kujunduses ette nähtud värvi või emaili peab olema võimalik peale kanda metallile. Metallile kandes peab iga värv olema ümbritsetud eraldi kõrgemate äärtega.

Kujundus peab ette nägema kaelapaela kinnituse koha. Kaelapaela kinnituseks on lubatud pakkuda erilahendusi.

Korraldajad ei sea piiranguid medali suuruse ega kuju osas, ent eelistatud on mõistlikkuse piiridesse jäävad lahendused.

Konkursile esitatud tööd on Eesti Kergejõustikuliidu omand, mida võib muuta koostöös kavandite autoritega vastavalt medali valmistamise tehnoloogiatele ja eripäradele.

Täiendavad nõuded:

Medalile peab olema kirjutatud võistluste nimi (European Athletics U23 Championships) ning lisatud Euroopa Kergejõustikuliidu logo (Lisa 1).

Medalile peab mahtuma graveerima linna nime, aastaarvu, võistlusala ja soo (nt 100m Men või 3000m Steeplechase Women).

Konkursil osalemiseks:

Tuleb saata kavand ja idee kirjeldus hiljemalt 30. aprilliks:

  • Aadressile Eesti Kergejõustikuliit, Maakri 23, Tallinn, 10150 (märksõna „medali kujundamise konkurss“) või
  • E-posti aadressile marlis@ekjl.ee (märksõna / kirja pealkiri „medali kujundamise konkurss“). NB! Kirja maksimaalne suurus 5MB, e-kirja teel on aktsepteeritavad .PDF ja .JPG formaadis tööd

Kõigile kavanditele peab olema lisatud autori nimi, õppeasutus (kui on tegemist tudengiga), telefoninumber ja e-posti aadress.

Konkursi tulemused tehakse Eesti Kergejõustikuliidu kodulehe ja meedia vahendusel teatavaks hiljemalt 30. mail 2015. aastal. Võitja osas langetab valiku žürii.

Võitjale on määratud preemia 500€ (brutotasu).

Konkursi üldtingimustele on lisatud Lisa 1, millest leiab täiendavat informatsiooni nii võistluste kui ka varasemate Euroopa Kergejõustikuliidu võistluste medalite kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles