Kehra vajas Viimsi võitmiseks lisaaega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistluset poolfinaalseerias võitis Kehra teises mängus lisaaja järel 39:37 Viimsi meeskonda ning asus kolme võiduni peetavad seeriat 2:0 juhtima. Võitjate parimana viskasid Jevgeni Buinenko ja Marko Slastinovski üheksa väravat. Viimsi poolelt säras 11 tabamust visanud Siim Pinnonen. Põlva Serviti võitis samal ajal 31:24 Viljandit ning ka nemad juhivad seeriat 2:0.

Enne mängu:

Kehras toimunud seeria avakohtumises võitsid võõrustajad esimese poolaja küll vaid ühe tabamusega, kuid tegid pärast vaheaega viigiseisul 13:13 Indrek Normaku ühe ja Kaupo Liiva kolme värava abil 4:0 vahespurdi, mis saigi määravaks. Tiitlikaitsja võitis matši viieväravalise paremusega ning asus seeriat juhtima.

«Me ei tohi taolisi mõõnu sisse lasta. Rasketel hetkedel tuleb aeg maha võtta»“ lausus Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. «Meil pole laias plaanis midagi suurt vaja muuta, sest avamängu üldpilt oli hea, kuid kindlasti saab igalt poolt natuke juurde panna.» Kuigi kehralaste jaoks on nädala jooksul tegemist neljanda kohtumisega, ei muuda see Pinnoneni jaoks midagi. «Mõlemal on jaksu joosta,» tõdes Pinnonen. «Peame lihtsalt oma viskekohad ära realiseerima.»

Kehralaste juhendaja Jüri Lepa hinnangul võib just seekordne matš murrangu tuua. «Seeria teine kohtumine saab tihtilugu otsustavaks,» ütles Lepp. «Viimsi on kodus alati ohtlik ja peame olema maksimaalselt keskendunud. Neil on tugev koosseis ja kui me pole mänguks valmis, siis karistavad nad meid ära.» Lepa sõnul on kehralastel igas liinis võimalik juurde panna, aga rõõmu valmistab talle mängukeelu alt vabanenud Viktor Skrõpaki naasmine. «Nüüd on meil joonemehe puhul üks käik juures,» teatas Lepp. «Siiski peame tegutsema targemalt kui avamatšis, kus alguses kiirustasime, ega mänginud viskekohti välja. Viimsi väravavaht oli omal kohal ja nii ei suutnud me teda üle kavaldada.»

Teises poolfinaalseerias on täna vastamisi Viljandi ja Põlva Serviti. Viljandi alustas seeria avamatši kindlamalt ning juhtis 20. minutiks 9:3. Siis ärkas ka Serviti ja viskas poolaja lõpus viis väravat järjest ning puhkama mindi põlvalaste 12:11 eduseisus. Pärast vaheaega jätkus tasavägine duell, kus eelviimasel minutil oli Serviti eduseis kolmeväravaline. Mulgid tegid veel kahel korral skoori, kuid pidid ennast ikkagi lööduks tunnistama - Serviti võitis 26:25.

«Kuigi kaotasime, ei pea me suuri muudatusi tegema,» hindas Viljandi peatreener Marko Koks olukorda. «Tähtis on mänguks samamoodi valmis olla nagu Põlvas. Siiski tuleb meil pallikaotuste arvu vähendada, et igal rünnakul pealeviskeni jõuda,» lisas Koks. Hooaja otsustavateks mängudeks on viljandlastel taas rivis Kristo Järve, kes taastus ligi kaks kuud jalaoperatsioonist. «Pikk paus on talle pisut tunda andnud,» ei varjanud Koks. «Ta vajab uuesti sisseelamiseks veidi aega.»

Serviti juhendaja Kalmer Musting ootab seekord oma hoolealustelt paremat partiid. «Peame ennast igal pool parandama. Kindlasti saame kaitses juurde panna ning rünnakul tuleb vähendada praaki,» analüüsis Musting. «Õnneks pole meil koosseisuga probleeme. Kõik on rivis ja kuigi osadel meestel esineb väiksemaid hädasid, siis hooaja lõpus suudavad nad nendest üle olla.» Mustingu sõnul võib endiselt rolli mängida Serviti tihe graafik. «Meie jaoks on viimase seitsme päeva jooksul tegemist neljanda kohtumisega,» rehkendas Musting. «Siiski ei kavatse me ennast tagasi hoida ja tahame tempo kohe peale panna. Avamatšiks oli Viljandi meist paremini valmis, lisaks selle tegutsesid nad hästi kaitses ja puurivaht näitas tasemel mängu. Nüüd peame ka meie need asjad säravamalt toimima saama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles