Rein Pill täitis EM normi

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pilt on illustratiivne
pilt on illustratiivne Foto: Mihkel Maripuu

Täna Tšernjahovskis lõppenud CSI4* taseme rahvusvahelistel ratsutamise takistussõiduvõistlustel tegi Eesti esiratsutaja Rein Pill ajalugu, võites hobusel A Big Boy võistluste Grand Prix, 160 cm kõrgusel parkuuril ja täites seega Euroopa Meistrivõistluste kvalifikatsiooninormi.

Grand Prix stardis oli kokku 35 ratsapaari ligi kahekümnest riigist, kohal oli Kesk-Euroopa paremik. Stardis olid ka sportlased, kes olid osalenud möödunud olümpiamängudel. Ümberhüpetega sõidetud võistlusel pääses teise vooru neli paari, kellest Rein startis esimesena – mis ei ole alati parim variant – ent sõitis kohe konkurentidele ette võitmatult kiire aja.

«See oli Big Boy esimene GP võit ja kohe neljatärnivõistlusel,»ei suuda ka Rein ise veel oma võitu uskuda. «Rada oli parajalt raske ja tehniline, aga hobune toimis väga hästi ja ühtegi probleemi ei olnud. Järgnev nädalane puhkus kodus kulub enne Moskva MK etappi nüüd marjaks ära,» kommenteeris Rein Pill oma sõitu ratsasport.ee´le antud intervjuus.

Rein Pill ja A Big Boy olid võistlustel heas hoos juba ka eelnevatel päevadel, võites kindlalt laupäevase 150 cm parkuuri ning tulles kolmandaks reedeses 145 cm parkuuris.

Väga häid sõite tegid ka teised Eesti ratsutajad: Gunnar Klettenberg Bingol võitsid esimese päeva 140 cm parkuuri, Laguna VD Roshove’l startinud Urmas Raag saavutas 140 cm jokkeriga parkuuris teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles