Kontaveit tegi maailma edetabelis tubli tõusu, Kanepi taas 50 seas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Värskes naiste tennise maailma edetabelis on Anett Kontaveit kerkinud koguni 15 kohta ja on nüüd 180. tabelireal.

Koha võrra tõusis WTA tabelis ka Eesti esireket Kaia Kanepi, kes on nüüd 50. kohal. Kolmanda eestlanana on tabelis Eva Paalma, kes on koha võrra kerkinud ja on nüüd 1203. kohal. Tabelit juhib endiselt Serena Williams, kuid teiseks kerkis Simona Halep, lükates Maria Šarapova kolmandaks.

Järgnevd Petra Kvitova ja Caroline Wozniacki, omavahel vahetasid kohad kuuendaks tõusnud Eugenie Bouchard ja seitsmendaks langenud Ana Ivanovic. Esikümne lõpetavad Jekaterina Makarova, Agnieszka Radwanska ja Carla Suarez Navarro.

Meeste ATP edetabelis on Jürgen Zopp tõusnud kaks kohta ja on nüüd 156. positsioonil. Vladimir Ivanov pidi aga loovutama koguni 21 kohta ja langes 451. tabelireale. Veel mahuvad Eesti meestest tabelisse Anton Pavlov, Markus Kerner, Kristjan Tamm, Jaan Kononov ja Mattias Siimer, kelle kohad jäävad vahemikku 1524.-1841.

Tabeli esikümnes on ainsa muutusena Stanislas Wawrinka möödunud Marin Cilicist ja tõusud ise kümnendalt kohalt üheksandaks. Kindel tabelijuht on ikka Novak Djokovic, talle järgnevad Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal ja Kei Nishikori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles