Puhtalt lehelt alustanud Meeke lõpetas brittide 13 aastat kestnud põua

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke Argentina rallil
Kris Meeke Argentina rallil Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimunud Argentina MM-ralli võitis üllatusmees Kris Meeke Citroenil. 35-aastane Meeke lõpetas ühtlasi 13 aastat kestnud brittide võidupõa autoralli MM-sarjas. Viimane võit pärines 2002. aasta Safari rallilt, kus esikoha sai legendaarne Colin McRae. Just samal aastal tegi Meeke oma WRC debüüdi.

35-aastane Meeke pühendas oma triumfi just McRaele ning tunnistas, et poleks osanud nii head tulemust oodata. «Tulin siia vaid punktide järele. Mõtlesin umbes viiendast või kuuendast kohast  - peaasi oli finišisse jõuda,» rääkis kõik eelnevad tänavused rallid erinevate probleemidega maadelnud britt. «Ma ei mõelnud võitmise peale mitte kordagi.» Seni oli Meeke sellel hooajal kirja saanud tagasihoidlikud 10., 7. ja 16. kohad.

«Enesekindlusega oli mul kõik korras, kuid miski takistas mul rallit võitmast. Pikk paus Mehhiko ja Argentina vahel aitas mul asjad selgeks mõelda. Tegin oma pea tühjaks ning alustasin puhtalt lehelt,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles