Homme algab Eesti suurima rattamaratonide sarja 15. juubelihooaeg

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaii Express Estonian Cup.
Hawaii Express Estonian Cup. Foto: Erakogu

Üle tuhande jalgratturi stardivad laupäeval Vooremäel, kus tänavust hooaega alustab Eesti esimene ja suurim rattamaratonide sari Hawaii Express Estonian Cup. Lange Motokeskusest alguse saava Vooremäe OlyBet avaetapil asuvad teiste hulgas võistlustulle viiekordne sarja võitja Caspar Austa ning tuntud eestlastest koosnev rattasaadikute tiim. 

Sarja avaetapi 66-kilomeetrisele maratonile antakse avastart keskpäeval ning 35-kilomeetrisele poolmaratonile 13:30. Estonian Cup peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on hooaja algus alati ettearvamatu.

«Esimene suurem võistlus annab esimese ülevaatliku pildi, missuguses vormis keegi uue hooaja alguses on ja kuidas on ratturid osanud hooaja eelse ettevalmistuse käigus võistlusvormi ajastada – üllatusi tõenäoliselt tuleb,» kommenteeris Tõnissaar.

Avaetapi suurfavoriit on Caspar Austa, kuid teravat lahingut on Tõnissaare sõnul sarja viiekordsel võitjal oodata nii Alges Maasikmetsa, Peeter Pruusi, Erki Pütsepa kui Peeter Tarvise poolt. Hawaii Expressi Estonian Cupi rattasaadikute tiimis asuvad starti ka kolmikhüppaja Kaire Leibak, raadiohääl Madis Aesma, multitalent Kristel Aaslaid ja muusik Norman Salumäe.  

Kokku kaheksast etapist koosnevas Hawaii Express Estonian Cup sarjas on Tõnissaare sõnul varasemate aastatega võrreldes lisandunud kuus uut etappi, mis pakuvad osalejatele rohkelt avastamisrõõmu.

Kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel  läheb  nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil arvesse iga sõitja kuus parimat tulemust läbi hooaja. Lisaks selgitatakse aktiivseim rattur Premium7 vahefiniši punktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, mille selgitamiseks liidetakse kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise ajad. Uuendusena on alates käesolevast aastast võistlussarjas jagamisel ka EuroPark Mägedekuninga tiitel. Võistkondliku punktiarvestuse aluseks on iga võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt. Iga etapi esialgsed tulemused avaldatakse hiljemalt võistlusjärgse päeva jooksul internetis aadressil: www.estoniancup.ee 

Sarja nimitoetaja Hawaii Express on 15nda juubelihooaja puhul välja pannud loosiauhinna Mongoose Argus Sport Fatbike maastikuratta, mille massiivsete paksude rehvidega saab sõita aastaläbi nii lumistel kui ka liivastel metsavahe teedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles