Ennustus: maailma rikkaim sportlane on peagi pankrotis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poksistaar Floyd Mayweather jr on pärast matši Manny Pacquiaoga karjääri jooksul teeninud umbes 600 miljonit USA dollarit, kuid sportlase isa ja treeneri Floyd Mayweather sr sõnul võib tema poega peagi oodata pankrott.

Spordimaailm teab mitmeid tippatleete, kes on karjääri lõppedes sattunud rahalistesse raskustesse ning pidanud seejärel välja kuulutama ka pankroti. Teiste seas on pankrotiga näiteks lõpetanud ka poksistaar Mike Tyson, kes teenis karjääri jooksul 300 miljonit USA dollarit, kirjutab Sportsmail.

«Väga paljud miljonärid on läinud pankrotti. Kui kellelgi on nii palju raha, siis on raske olukorda kontrollida,» sõnas Mayweather sr. «Kui Floyd suudab oma raha korralikult hoida, siis on tal muretu elu. Samas on võimalik selline summa kahe aastaga ära kulutada. Raha kulub nii majade, ehete, reiside, autode, naiste jne peale. Paljud poksijad on läinud seda teed ja seejärel lähevad ka sõbrad. Selline käitumine on osa elustiilist.»

Mayweather jr on tuntud suure kulutajana ning nii on ta endale ostnud näiteks 16 Rolls Royce’i, kolm Bugattit ja eralennuki (lennuki väärtuseks on 35 miljonit dollarit). Ühel korral kulutas ta New Yorgis korraga ehetele kuus miljonit dollarit, samal ajal kannab ta vaid disainerite botaseid, mida ta kannab vaid korra ja kingib siis edasi.

Las Vegases elav Mayweather jr kulutab meeletult raha ka kasiinodes mängides ning striptiisiklubides loobib ta lihtsalt sularaha laiali. «Nägin, kuidas Mike Tyson omal ajal oma varanduse tuulde loopis. Kui ma vaatan Floydi, siis näen, et ka temaga võib sarnane asi juhtuda,» sõnas Pacquiao treener Freddie Roach.

«Ma kardan, et ta lõpetab pankrotiga, kui ta jätkab samamoodi kulutamist. Ma olen ausalt öeldes mures, mis temast tulevikus saab,» lisas Pacquiao menedžer Bob Arum, kes on omal ajal koostööd teinud ka Mayweatheriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles