Video: Gerd Kanteri endise juhendaja koduleht langes ISISe rünnaku ohvriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesteinn Hafsteinsson.
Vesteinn Hafsteinsson. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kuulsa kettaheitetreeneri Vesteinn Hafsteinssoni kodulehekülg Globalthrowing.com sattus ootamatult islamiäärmuslastest küberkurjategijate sihtmärgiks ning pärast viis-kuus päeva kestnud lahingut õnnestus viimastel ka kaitsebarjääridest läbi tungida.

Hafsteinssoni koduleht sattus islamiäärmuslaste huviorbiiti eelmisel nädalal, kui lehele riputati üles üks video, milles USA kuulitõukaja Joe Kovacs püstitas ühe võistluse soojendusel hiilgetulemuse 24.29, kirjutab ERR Sport.

Tegemist on äärmiselt tähelepanuväärse saavutusega, sest kuulitõuke maailmarekord 23.12 püsib juba pea veerand sajandit ameeriklase Randy Barnesi nimel ning Kovacsi, kelle isiklik rekord on sel kevadel tõugatud 22.35, resultaat ületab selle enam kui meetriga.

«Video avaldamise päeval saime keskmiselt 5000-7000 külastust USA-st ning seetõttu jäime kellelegi silma,» rääkis kodulehe haldaja Hans Üürike.

Esimese rünnaku tuvastas Üürike esmaspäeval ja pealetungid jätkusid läbi töönädala, kuni viimaks õnnestus küberkurjategijatel barjäärid maha murda ja saidile oma reklaamid riputada.

Vaata videot Kovaci tõukest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles