Jäähoki MM: Austria üllatas Šveitsi, Slovakkia pääses Taani vastu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsustava bulliti realiseerinud Austria koondislane Kontantin Komarek.
Otsustava bulliti realiseerinud Austria koondislane Kontantin Komarek. Foto: DAVID W CERNY/REUTERS

Tšehhis peetava jäähoki MM-i teise päeva kaks esimest mängu läksid lisaajale ja lõppesid karistusvisete seeriaga. Austria üllatas A-grupis 4:3 (0:1, 1:1, 2:1) Šveitsi, Slovakkia jäi B-grupis samuti 4:3 (0:0, 0:1, 3:2) peale Taani vastu.

Eelmisel aastal kõrgeimasse divisjoni tõusnud Austria tuli 2013. aasta MM-hõbeda Šveitsi vastu kolm korda kaotusseisust välja. 3:3 lõppenud normaalajal lõid šveitslaste väravad 2. minutil Felicien du Bois, 26. minutil Andres Ambuhl ja 52. minutil Matthias Bieber. Austria poolelt vastasid 23. minutil Thomas Raffl, 44. minutil Brian Lebler ja 50 sekundit enne normaalajal lõppu Michael Raffl.

Et lisaaeg väravaid ei toonud, otsustas võitja saatuse bullitiseeria. Ainsana suutis täpne olla Austria koondislane Konstantin Komarek.

Taani läks eeldatavalt tugevama Slovakkia vastu 26. minutil Patrik Björstrandi väravast juhtima. Viimasel kolmandikul said ründemängu käima ka slovakid ning vastavalt 49. ja 50. minutil viisid Michal Sersen ja Marek Viedenski nad juhtima. Kohe viigstas Nichlas Hardt seisu, aga 52. minutil viis Dominik Granak Slovakkia taas 3:2 juhtima. 58. minuti Daniel Nielseni värav viis mängu siiski lisaajale ja lõpuks karistusviseteni.

Seal skoorisid Slovakkia poolt Viedensky ja Marko Dano ning kindlustasid võidu. Taani poolt oli ainsana täpne Morten Madsen.

Täna kohtuvad veel kell 17.15 Prantsusmaa - Saksamaa ja Valgevene - Sloveenia ja kell 21.15 lähevad vastamisi Läti - Tšehhi ja Norra - USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles