Sõudjate paadid ei liigu, muutused taas ukse ees

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat (vasakult Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Allar Raja).
Eesti neljapaat (vasakult Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Allar Raja). Foto: Fred Killing / Eesti sõudeliit

Eesti sõudjate hooaja algus oli oodatust kehvem – Sloveenias Bledis peetud esimesel MK-etapil ei jõudnud finaali ükski paatkond. Isegi kui paarisaerulise neljapaadi 7. kohta võib lugeda «süsteemi hammasrataste vahele jäämiseks», tuleb asjaosaliste sõnul muutusi teha. Võimalik, et paatide koosseisud lähevad taas ümbermängimisele.

Kahe hooaja vahel pandi neljapaati Kaspar Taimsoo, Allar Raja ja Sten-Erik Andersoni kõrvale kogenud Tõnu Endrekson, kes asendas Andrei Jämsäga kahepaadi moodustanud 25-aastast Kaur Kuslapit. Endrekson tõi paati võimsust juurde, aga uuendatud nelik pole sujuvat koostööd veel saavutanud.

Laupäeval jäädi nelja meeskonna hulgas poolfinaalis viimaseks ja piirduti ebatüüpiliselt B-finaaliga. Seal edestati kindlalt Horvaatiat, aga see oli nõrk lohutus. Sõudekoondise peatreener Matti Killing ütles, et teisipäeval peetakse koosolek, kus arutatakse nigelate tulemuste põhjuseid, ja võimalik, et mõned mehed peavad paatides kohti vahetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles