Justin Gatlin tegi Roomas võimsa jooksu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin (paremal)
Justin Gatlin (paremal) Foto: SCANPIX

Roomas toimunud Teemantliiga etapil võitis meeste 100 m jooksu ameeriklane Justin Gatlin, kes sai kirja aja 9,75. Ühtlasi lõi ta ühe sajandikuga üle seni Usain Bolti nimel olnud võistluste rekordi. Enda nimel olevale maailma hooaja tippmargile jäi Gatlin täna alla samuti ühe sajandikuga.

Teise koha sai Roomas prantslane Jimmy Vicaut, kes jooksis oma hooaja parima tulemuse ning sai kirja 9,98. Kolmandana kerkis poodiumile Michael Rodgers USAst, kes sai kirja tüselt sama aja, mis Vicaut.

Õhtu üheks magnetiks olnud meeste teivashüppe võit läks oodatult Renaud Lavillenie’le, kuid seekord piirdus ta tulemusega 5.91. Eelmisel Teemantliiga etapil ületas mees 6.05.

Naiste kõrgushüppe võitis Ruth Beitia, kes ületas maailma hooaja tippmarki tähistava 2.00. Teise koha sai 1.97 ületanud Blanka Vlasic ning sama tulemusega jäi kolmandaks Kamila Licwinko.

Naiste kaugushüppe võitis venelanna Darja Klišina 6.89ga. Inglanna Shara Proctor kaotas talle viie ning sakslanna Sostene Moguenara-Taroum üheksa sentimeetriga.

Meeste kuulitõuke võitis sakslane David Storl 21.46ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles