Sokk teatas korvpallikoondise kandidaadid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: FOTO: ANDRES HAABU

Eesti meeste korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tegi teatavaks kandidaatide nimed, kelle seast selgub 12-liikmeline koondis septembris toimuvaks EM-finaalturniiriks.

Kandidaatide nimekirjas on täna 26 mängijat. Kuid nagu teada, on A-koondise sõel kolmeetapiline. «Kõigepealt alustab universiaadikoondis, osa mehi sealt võib tõusta B-koondisse, mis omakorda on hüppelauaks A-koondisele,» sõnas alaliidu peasekretär Keio Kuhi.

Kogu koondis saab kokku 6. juulil, mil ettevalmistusega liituvad A-koondise liikmed. Juunikuus töötavad koondislased individuaalse plaani alusel. Esimesed kontrollmängud peab Eesti koondis 1. ja 2. augustil Moskvas või Moskva lähistel Venemaaga.

EMi alagrupiturniir toimub Riias 5.-10. septembril, Eesti kohtub järjekorras Tšehhi, Belgia, Ukraina, Leedu ja Lätiga. Jõudes ses seltskonnas nelja parema hulka, jätkub EM playoff-süsteemis Prantsusmaal Lille’is 16 meeskonna osavõtul.

A-koondise laagrisse kutsutakse kuni 20 kandidaati. Hetkel on 26 mängijat jaotatud nii:

Mängujuhid: Sten-Timmu Sokk, Tanel Sokk, Martin Dorbek, Rait-Riivo Laane

Positsioonid 2-3: Gert Dorbek, Rain Veideman, Gregor Arbet , Kristo Saage, Erik Keedus, Tanel Kurbas, Janari Jõesaar, Jaan Puidet, Martin Paasoja, Janar Soo

Positsioonid 3-4: Kristjan Kangur, Siim-Sander Vene, Timo Eichfuss, Toomas Raadik, Indrek Kajupank, Joonas Järveläinen

Positsioon 4-5: Janar Talts, Joosep Toome, Rain Raadik, Kristjan Kitsing

Positsioon 5: Reinar Hallik, Rauno Nurger

Koondise personali kuulub: peatreener Tiit Sokk, abitreenerid Alar Varrak , Andres Sõber, Rait Käbin; arstid Kalle Põder ja Kaspar Rõivassepp, füsioterapeut ja füüsilise ettevalmistuse treener Priit Lehismets, füsioterapeut Helvis Trääder; delegatsiooni juht Keio Kuhi ning delegatsioonijuhi abi Jörgen Kippel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles