Jürgen Zopp sai Wimbledoni kvalifikatsiooni avaringis kindla võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Tairo Lutter

Eesti hetke parim meestennisist Jürgen Zopp alustas Wimbledoni turniiri kvalifikatsiooni kindlalt, alistades avaringis 6:2, 6:3 Taipei mängija Ti Cheni (ATP 193.).

Maailma edetabelis 157. kohal olev Zopp pidi väljakule pääsu täna mõne tunni võrra eeldatust kauem ootama, sest Wimbledonis sadas. Mängu alates oli eestlane aga kindel, murdes esimest korda Cheni servi juba kolmandas geimis ja korrates sama seitsmendas geimis. Ka teise seti alguses õnnestus Zopil Cheni serv varakult murda ning eestlane pani kohtumisele punkti veel ühe servimurdega viimaseks jäänud üheksandas geimis.

Mäng kestis minuti jagu üle ühe tunni. Kvalifikatsiooni teises ringis on Zopi vastaseks prantslane Stephane Robert (ATP 463.), kes alistas 6:3, 7:5 slovaki Norbert Gombosi (ATP 118.). 35-aastane Robert mängib Wimbledonis nn kaitstud tabelikohaga, olles parimatel päevadel ehk 2010. aastal olnud maailma edetabelis 61. kohal - kümme kohta kõrgemal Zopi elu parimast tabelikohast. Mullu jõudis Robert Austraalia lahtistel neljandasse ringi, kus kaotas Andy Murrayle.

Põhiturniirile pääseb 16 mängijat, sinna jõudmiseks tuleb Zopil pärast tänast alistada Robert ja veel üks vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles