Maailmaliiga: isegi Austraalia edestas Venemaad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall. Foto on illustreeriv.
Võrkpall. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Võrkpalli maailmaliigas lõppesid mängud alagruppides. Viimati võitis Austraalia koduväljakul Serbiat 3:2, tõrjudes tulevaks aastaks kõrgeimast divisjonist (A- ja B-grupp) tunamulluse võitja Venemaa. Nii Austraalia kui Venemaa jäid oma grupis viimaseks, kuid esimene sai kokkuvõttes kaks ja teine ühe võidu.

Kunagi varem pole Venemaa esikaheksast välja langenud. Iial ei ole Venemaa koondis kaotanud 11 mängu järjest. Pretsedenditu oli ka Vene meeskonna peatreeneri tagasiastumine kaks vooru enne turniiri lõppu. Viimases voorus saadi küll jagu Iraanist 3:1, kuid selle mängu alguseks oli juba teada, et iraanlastele pole võitu enam vaja, sest Poolat püüda ei õnnestu, vahendas volley.ee.

Paremad saavad lühikese puhkuse, kuue meeskonna finaalturniir mängitakse 14.-19. juulini Rio de Janeiros. Seal osalevad Brasiilia (kui korraldaja, aga võitis ka alagrupi), Serbia, Itaalia, USA, Poola ja teise tugevusgrupi parim meeskond, kes selgub eeloleval nädalavahetusel Bulgaarias. Poolfinaalides kohtuvad võõrustajad Belgiaga, teise finalisti selgitavad Argentina ja Prantsusmaa.

Absoluutselt enim punkte (35) kogus teises divisjonis kõik 12 mängu võitnud Prantsusmaa. Võiduta ei jäänud keegi. Väga edukalt mängis Belgia, kogudes 10 võitu, kindlasti ei jäänud oma lõpptulemusega (kolm võitu) rahule Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles