Tour de France'i üldliider astub oma puhtuse tõestamiseks uusi samme

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Froome.
Christopher Froome. Foto: SCANPIX

Tänavusel Tour de France'i velotuuril võimsas hoos olev Christopher Froome (Sky) on otsustanud ümber lükata kuulujutud, mille järgi ta on kasutamas dopingut. Froome'i süütuse tõestamiseks avaldas Sky meeskond täna oma esisõitja andmed, mis puudutasid Touri 10. etappi.

Tõsisemad dopingusüüdistused läksid tänavusel tuuril liikvele eelmisel teisipäeval sõidetud 10. etapi järel, mille lõpus pani Froome mägise lõputõusul gaasi põhja ja jättis kõik konkurendid selja taha. Mitmete rattamaailmaga seotud inimeste arvates oli briti minek liiga võimas ning selle taga on tingimata keelatud ained.

Tuuril üldliidrina sõitev Froome on aga dopingusüüdistustest tüdinud ja nii vahendas täna The Guardian tema sõnu, et oma süütuse tõestamiseks avaldas tema meeskond kõnealuse 10. etapi andmed. «Ma ei ole kindel, kas numbrite nägemine suudab kõiki süüdistusi tõrjuda, aga vähemalt nii mina kui meeskond tunneme, et oleme nii avatud ja läbipaistvad kui võimalik,» kommenteeris Froome otsust.

Lisaks Froome'i sõnadele vahendas The Guardian ka Sky poolt avaldatud andmeid ning tuuril osalejate esitusi hindava Tim Kerrisoni hinnanguid. Kerrison kinnitas, et erinevate andmete läbivaatamise järel saab öelda, et Froome'i esitus kõnealusel 10. etapil oli küll erakordne, kuid jäi normide piiridesse. 

Froome'i edu on hetkel tuuril teist kohta hoidva Nairo Alexander Quintana ees +3.10, lõpuni on jäänud sõita veel viis etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles