Räikköneni vabatreeningu nurjas «dramaatiline» tehnikaviga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikköneni kolmas vabatreening Ungari GP-l lõppes enneaegselt.
Kimi Räikköneni kolmas vabatreening Ungari GP-l lõppes enneaegselt. Foto: SCANPIX

Soomlase Kimi Räikköneni kolmas vabatreening Ungari vormel-1 etapil läks aia taha, kuna tema Ferrari hakkas taas streikima.

Räikkönen oli kõvade rehvidega tegemas lubavat ringiaega, kuid kaldus ühes kurvis ootamatult rajalt välja turvaalale. «Mis juhtus, kas rehv purunes?» ei saanud soomlane ka ise kohe toimunust aru.

«Rehvirõhk ja -temperatuur on korras, Kimi,» vastas võistkond talle boksist raadio teel.

«Autol on midagi viga, ma ei saa vasakule keerata,» kurtis Räikkönen.

«Autost lekib vett,» leidis tiim seepeale probleemi allika üles. «Võimalik, et see jõuab ka rehvide alla, aga asi võib ka milleski muus olla.»

Peagi kutsuti Räikkönen auto boksi ja pehmete rehvidega soomlane rajale minna ei saanudki, leppides lõpuks tagantpoolt viienda ringiajaga. «Autol on dramaatiline veeleke, tule boksi,» teatas meeskond talle.

Kolmanda vabatreeningu kiireim oli Lewis Hamilton Mercedesel, edestades meeskonnakaaslast Nico Rosbergi 0,098 sekundiga. Kolmanda aja sai kirja Sebastian Vettel Ferraris, kaotades Hamiltonile 0,889 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles