Fotod: võrkpallikoondist ootasid üllatused reisil ja mängupaigas, ent lõpp hea, kõik hea

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondis Wałbrzychis esimesel treeningul.
Koondis Wałbrzychis esimesel treeningul. Foto: Mobiilifoto

Eesti võrkpallikoondis jõudis täna õhtul Poola Wałbrzychi, kus homme kohtutakse Euroopa liiga Final Fouri poolfinaalis Makedooniaga.

Eilehommikusel treeningul tabas koondist ka väike tagasilöök, sest meeskonna ühel tugitalal Ardo Kreegil lõi taas välja vana seljavigastus, millega temporündajal on ka varem probleeme olnud. Nii oli õhus ka variant, et ta ei saagi meeskonnaga kaasa sõita ja tema asemele tuleb Timo Tammemaa. Probleem saadi siiski kontrolli alla ja Kreek on kohal. «Käis mingi nõks jälle läbi, aga täna on kõik okei ja pole ka väga kange. Sain vastavad protseduurid ja hullu pole,» kinnitas ka Kreek.

«Midagi katastroofilist Ardoga ei ole, eile hommikuses trennis andis tunda, aga täna on juba parem. Kui ta siia kaasa sõitis, siis järelikult pole asi väga hull,» kinnitas koondise abitreener Rainer Vassiljev. Ka hiljuti vigastustega hädas olnud Keith Pupart ja Renee Teppan saavad mängida.

Et koondise lend lükkus tunni võrra edasi, sattus kahtluse alla ka tänaõhtune treening, ent lõpuks jõuti siiski väikese hilinemisega saali. Kerge trenni tegid kaasa kõik mehed. Saalis on muide olemas ka servikiiruse mõõtmise masin, mida näeb võrkpallis harva. See tekitas ka mängijates väikest elevust. Martti Juhkami sõnul oli tema ainus kogemus selle aparaadiga univerisaadil, kus ta sai kirja 116 km/h, Oliver Vennol oli Saksamaal mängimise aegadest ette näidata servikiirus 110 km/h. Saab näha, kes homses kohtumises kõige tugevamat servi lööb.

Mängusaal mahutab ametlikult 3000 pealtvaatajat.

Eesti koondis mängib Poola samas koosseisus nagu kahes viimases alagrupimängus ehk: sidemängijad Andres Toobal, Kert Toobal; temporündajad Andri Aganits, Ardo Kreek ja Henri Treial; nurgaründajad Martti Juhkami, Keith Pupart, Rauno Tamme ja Robert Täht; diagonaalründajad Renee Teppan, Oliver Venno ja libero Rait Rikberg.

Eesti ja Makedoonia poolfinaal algab Edela-Poolas asuvas Wałbrzychi linnas meie aja järgi neljapäeval kell 21:00, Laola.tv näitab kohtumisest ka otsepilti, mida saab Postimehe vahendusel vaadata. Poola ja Sloveenia selgitavad finalisti kell 18:00 algavas matšis. Kolmanda koha mäng toimub reedel kell 18:00 ja finaal kell 21:00. Võtija teenib koha Maailma liigas.

Et Poola A-koondis juba osaleb Maailma liigas, siis nende võidu korral peaks loogika järgi selle pileti saama finaali kaotaja. Seega on võimalik, et Maailma liigasse pääs tagatakse juba ainuüksi finaali jõudmisega. Samas ei ole selle kohta hetkel mingit ametlikku kinnitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles