Uue lepingu sõlminud Klitško jahib poksiajaloo suuri rekordeid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Poksimaailmas kõige raskemate meeste seas WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivöösid enda käes hoidev 39-aastane ukrainlane Vladimir Klitško kavatseb veel mitu aastat tipus püsida.

Klitško sõlmis hiljuti telekanaliga RTL uue lepingu, mille kohaselt peab ta veel vähemalt viis profimatši. Esimene nendest on kavas 24. oktoobril, kui ta läheb Düsseldorfis vastamisi briti Tyson Fury’ga, kirjutab ESPN.

Seni on Klitško suutnud karjääri jooksul tiitlit kaitsta 18 korda. Rekord on selles vallas Joe Louise käes, kes kaitses omal ajal tiitlit 25 korda. Kuna Klitško on vihjanud, et see ei pruugi olla tema viimane teleleping, siis võib ta võtta tulevikus sihikule ka Louise rekordi.

Praeguseks on Klitško olnud maailmameister üle üheksa aasta järjest ja see on läbi aega pikkuselt teine näitaja. Esikohal on taas Louis, kes hoidis tiitlit enda käes üle 11 aasta. Kuna Klitško peab keskeltläbi ühe matši aastas, siis võib see rekord olla tema valduses juba uue lepingu lõppedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles