Postimehe hinded: kes tegi Leedu vastu parima mängu?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev (paremal) koos Sergei Zenjoviga tähistamas Leedu vastu löödud väravat.
Konstantin Vassiljev (paremal) koos Sergei Zenjoviga tähistamas Leedu vastu löödud väravat. Foto: Toomas Tatar

Eesti jalgpallikoondis tegi eile südi esituse ning EM-valiksarjas võideti kodustaadionil 1:0 Leedut. Postimees valis mängu parimaks meheks võiduvärava autori Konstantin Vassiljevi. Hindasime mängijaid kümne palli skaalal ning kõik mehed tegid meie hinnangul üle keskmise esituse.

Mihkel Aksalu 8

Väravavahilt sümpaatne esitus. Leedulased lõid Aksalu värava poole kokku viis palli, kuid ükski ei läinud üle joone. Aksalu oli kindel ja rahulik, nagu üks koondise esiväravavaht olema peabki.

Artur Pikk 8

Väikese üllatusena algkoosseisu murdnud Levadia äärekaitsja tegi väga hea etteaste. 22-aastane mees rügas korralikult kaitsetööd teha ning toetas innukalt rünnakuid. Tema läbimurrete ja tsenderduste järel tekkis nii mõnigi ohtlik olukord.

Ragnar Klavan 8

Kapten oli kaitses kindel, võitis peapalle nii enda kui ka vastaste karistusalas, ehitas rünnakuid ja juhendas meeskonnakaaslasi. Eesti parim jalgpallur mängis taas oma taseme välja.

Enar Jääger 8

Kõige positiivsemas mõttes nähtamatu mees. Ei paistnud peaaegu millegagi silma, mis omakorda tähendab, et keskkaitsjale pole midagi ette heita.

Karol Mets 8

Kaitsev poolkaitsja on viimase poole aastaga selgelt arenenud. Mets liigutab rahulikult ja enesekindlalt palli, töötab ennastsalgavalt kaitses ning algatab ohtlikke rünnakuid.

Joel Lindpere 7

Koondise üldist etteastet arvestades tegi vanameister keskmise esituse. Kõige säravamate meeste hulka ta ei tõusnud, kuid midagi pole ka ette heita.

Aleksandr Dmitrijev 6

FC Infoneti keskväljamees tegi veidi liiga palju valesööte ning oli kaitsva poolkaitsja kohta liiga ebakindel. Õnneks ei saanud ükski eksimus otsustavaks. Tööd jõuab Dmitrijev endiselt mehe moodi rügada.

Konstantin Vassiljev 9

Kostja tõi võidu koju. Viimase kuu jooksul hiilgavas vormis olnud mehelt eeldati, et just tema otsustaks mängu saatuse. Kõik läks plaanitult ning värava toonud sooritus oli tõeline tippklass. Vassiljev toob Eesti mängu loovaid, huvitavaid ja ootamatuid ideid.

Taijo Teniste 7

Paremkaitsjalt energiline ja korralik esitus. Ründefaasis jäi ta vasakul äärel mänginud Pika tasemele seekord alla.

Ats Purje 7

Nõmme Kalju ründaja oleks võinud palli saades otsustavam olla. Paaril korral vedas alt esimene puude. Siiski suutis ta kaitsjate tähelepanu nii palju enda peale võtta, et teistele meestele tekkis ründefaasis ruumi.

Sergei Zenjov 7

Väravasööt Vassiljevile oli õigeaegne ja väga tark liigutus. Muudes olukordades jäi kohati veidi pehmeks ning heas vormis mehelt oodanuks veidi paremat esimest pallipuudet.

Ken Kallaste 7

Sekkus vahetusest endale veidi harjumatule äärepoolkaitsja kohale. Kallaste oli aktiivne ning mängis oma taseme välja. Tema tsenderdused on endiselt kõrgel tasemel.

Siim Luts

Mängis hindamiseks liiga vähe.

Sander Puri

Mängis hindamiseks liiga vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles