Suure mängu eel: Sõber usub, et täna on Kanguri päev

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti korvpallikoondis tegi enne tänast EM-finaalturniiri alagrupi otsustavat mängu Lätiga, kerge visketreeningu. Mängijad ja treenerid paistsid väliselt rahulikult ning koondise abitreener Andres Sõbra hinnangul ongi suuremad pinged koduväljakul pallivate lätlaste õlul. «Lätil on peal pinged ja pained, aga kokkuvõttes oleme sarnased meeskonnad – meie puterdasime alguses, nemad on ka saanud oma kaotusi,» lausus ta.

Pärast teist vooru justkui ümbersündinud eestlaste poolel tegi Ukraina vastu peetud võidumängus hiigelpartii Gregor Arbet, eile Leedule kahepunktilise kaotusega lõppenud mängus oli suurepärases hoos Janar Talts. Sõber usub, et seekord on aeg hiilata kapten Kristjan Kanguril.

«Ta oli eile juba tubli ja täna saab ta kindlasti palju mänguaega – täna ongi tema kord panna,» sõnas Sõber. «Meeskonnana on meile aga tähtis hoida oma taset. Viimased kaks-kolm päeva on siin turniiril olla lausa lust. Tähtis on see, et poistel on sära silmis ja vastaste suunas alt üles vaatamine on kadunud. Oleme näidanud, et suudame kõikude vastastega rinda pista.»

Eesti ja Läti vaheline kohtumine algab kell 18.30. Selle mängu võitja pääseb alagrupist edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles