Serbia peatreener: FIBA teeb kõik endast oleneva, et me medalit ei võidaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saša Djordjevic
Saša Djordjevic Foto: SCANPIX

Lõppenud korvpalli EMil neljanda koha saanud Serbia peatreener Saša Djordjevic kritiseeris teravalt ala katuseorganisatsiooni FIBA, väites, et Serbia sugusel väikeriigil ei lasta medaleid võita.

«Sain EMi esimeses mängus tehnilise vea ning juba siis oli selge, mis tulema hakkab,» ütles ta. «Ilmselgelt pole FIBA huvides, kui Serbia peaks medalite nimel võitlema. Mida Euroopa korvpall sellest rahaliselt võidaks? Meie alaliidu eelarve on kaks miljonit eurot ning me ei saa oma suhteid FIBA ja kohtunikega parandada. Pärast Soomega mängu küsisin Goran Radonjici (prantslasest FIBA endine peasekretär – toim) käest, kas nad tahavad meid turniirilt kõrvaldada.»

Djordjevic polnud põrmugi rahul turniiri kohtunike valikuga. «Serbial oli neljas mängus sama kohtunik. Ma ei mõista seda. Ma ei saa aru, miks Hispaania kohtunik vilistas meie poolfinaali. Ma ei saa aru, miks võetakse sportlastelt ära võimalus medalite nimel võidelda,» pahandas ta.

Poolfinaalis kaotas Serbia 64:67 Leedule, kolmanda koha mängus 68:81 Prantsusmaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles