Kontaveit jõudis WTA turniiril taas põhitabelisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit jätkab edukalt mängimist WTA turniiridel, jõudes Taškendis peetaval 226 750 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril põhitabelisse.

Kvalifikatsiooniturniiril alistas maailma edetabelis 98. kohal olev ning valikturniiril parimat asetust omanud Kontaveit esmalt 6:4, 7:6 (1) valgevenelanna Lidzija Marozava (WTA 566.) ning seejärel teises ringis raske mängu järel ka WTA tabelis 196. kohal oleva poolatari Katarzyna Piteri 7:6 (9), 4:6, 6:3.

Kohtumine kestis kaks tundi ja kümme minutit, eestlanna lõi kolm serviässa, ent tegi ka tervelt 11 topeltviga. Kontaveidi esimene serv õnnestus 55-protsendiliselt, 11 murdepallist võitis ta kuus, ent loovutas ka Piterile tervelt 14 murdepalli, millest poolatar realiseeris samuti kuus. Mängu tasavägisust näitab seegi, et Kontaveit võitis lõpuks 228 mängitud punktist 117 ja Piter 111.

Parim asetus on Taškendi turniiril sakslannal Annika Beckil, kes on maailma edetabelis 43. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles