Kataloonia patrioot Guardiola: FC Barcelona tulevik on hetkel teisejärguline

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola on Kataloonia poliitika teemadel alati sõna võtnud
Pep Guardiola on Kataloonia poliitika teemadel alati sõna võtnud Foto: SCANPIX

Pühapäeval Kataloonias toimunud kohalikel valimistel said kindla rahva poolehoiu iseseisvuse pooldajad. Vabariik loodetakse luua paari aasta jooksul, kuid spordimaailma võib asjade selline käik sassi lüüa.

Hispaania spordijuhid kinnitasid enne valimisi, et näiteks iseseisva Kataloonia suurim jalgpalliklubi FC Barcelona enam Hispaania meistrivõistlustel kaasa teha ei saaks. Tuntud vabaduse pooldaja ja Barcelona vutiklubi üks suuremaid legende Pep Guardiola avaldas aga arvmust, et sellisest olukorrast ei saaks mitte keegi kasu. Siiski pidas ta seda tulevikuprobleemiks ning ütles, et hetkel on tähtis, et inimesed tunneks, et saavad ise asju otsustada.

«Hetkel on oluline see, et inimesed saaks oma saatuse eest ise otsustada. Asi pole selles, kas Barcelona saab mängida La Ligas või mitte. Inimesed tahavad hääletada isiklikel ja majanduslikel põhjustel. Nad tahavad oma olukorda muuta,» selgitas Guardiola. «Barcelona jalgpalliklubi saatust peaks hakkama arutama hiljem, see ei ole hetkel prioriteet. Samas, kui FC Barcelona peaks Hispaania liigast lahkuma, siis ei võidaks sellest ei klubi ega liiga.»

Kohalikud valimised olid väga suure sümboolse tähendusega, kus katalaanid ütlesid selgelt välja, et tahavad ise oma tuleviku kujundamisel kaasa rääkida. «Kataloonia sai oma sõna välja öelda. Ligi 80 protsenti inimestest pooldasid iseseisvusmeelseid. Eks näis, mis nüüd edasi saab. Inimesed ütlesid oma arvamuse välja, nüüd peavad poliitikud edasi tegutsema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles