Rahva pahameelt kartvad Rio olümpiamängude korraldajad alustasid säästuprogrammiga

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiv Rio olümpiamängude tennisekeskus.
Valmiv Rio olümpiamängude tennisekeskus. Foto: SCANPIX

2016. aastal Brasiilias Rio de Janeiros peetavate suveolümpiamängude korraldajad teatasid, et alustasid ülekulutamise vältimiseks säästuprogrammiga.
 

Rio mängude kommunikatsioonidirektori Mario Andrada sõnul oleks Brasiilia inimesed ülimalt pahased, kui olümpiamängude ettevalmistused läheksid planeeritust rohkem maksma. Kuigi Rio korralduskomitee eelarve on rahastatud erasektori poolt, siis kavandatud eelarve ületamisel peab vahe kinni maksma riik.

«Priiskamise päevad on möödas ja inimesed saavad vihaseks, kui nad näevad arutut kulutamist ja luksust. Peame olema leidlikud ja vaatama, kust on võimalik püksirihma pingutada,» ütles Andrada BBC vahendusel. Pealegi ei tee korraldajatele rõõmu piletimüük - praegu müügilolevast viiest miljonist pääsmest on omaniku leidnud kaks miljonit.

BBC andmetel tõmmatakse vahendeid kokku avatseremoonialt, vabatahtlike koolitusprogrammilt ja püsivate ehitiste asemel kasutatakse rohkem telke. Pärast korralduskomitee kriisikoosolekut otsustati, et avatseremoonia tuleb koguni 10 korda odavam kui 2012. aasta Londoni suvemängudel.

Rio olümpiamängude ja paraolümpiamängude eelarve on 3,2 miljardit eurot, 2014. aastal samuti Brasiilias peetud jalgpalli MMi eelarve oli seejuures 3,6 miljardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles