Ott Tänak: tahan saada rohkem poodiumikohti ja oma esimest võitu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänak rääkis portaalile crash.net oma senisest hooajast, eelseisvast Walesi rallist ja soovidest tuleviku osas. Kuigi Tänaku ja kaardilugeja Raigo Mõlderi saatus on endiselt lahtine, loodab eestlane, et suudab autoralli MM-sarjas veel palju saavutada.
 

«Minu töö MM-sarjas on veel lõpuni viimata. Tahan saada rohkem poodiumikohti ja oma esimest võitu. Seega loodan väga, et saame oma arengut järgmisel aastal jätkata. Pärast Walesi rallit hakkab meie plaanide osas olema palju arutelusid, olen selles kindel. Proovin sellele praegu mitte liiga palju mõelda ja Walesis tõestada, milleks ma võimeline olen,» ütles Tänak.

Hoolimata sellest, et sel hooajal pole Tänak punkte kogunenud nii palju kui ta soovinuks, jääb ta oma kiirusega rahule. «Annaksin hooajale hindeks 7, võib-olla 7,5 punkti kümnest. Arvan, et oleme oma kiirust tõestanud - eriti kruusal - ja asjad on hästi edasi läinud. Tegime hooaja alguses mõningaid vigu, aga see on õppimisprotsessi üks osa. Olen kindel, et järgmisel aastal suudame veelgi enam areneda.»

Walesi rallil jahib M-Spordi piloot kohta esikolmikus. «Kindlasti pakuvad Volkswageni poisid väga tugevat konkurentsi, nagu ka Citroeni ja Hyundai piloodid. Samuti ei saa maha kriipsutada mu tiimikaaslast Elfyn Evansit. Ta teab sealseid katseid paremini kui keegi teine. Saab olema raske, aga tahame tõesti hästi esineda. Meie Ford Fiesta on kruusal konkurentsivõimeline ja usun, et suudame poodiumi eest võidelda,» lausus Tänak.

Walesi ralli peetakse 12.-15. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles