Kas puhas sport vajaks sõltumatut testimist?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Moskvas, mis on WADA poolt akrediteeritud dopinguteste tegema.
Maja Moskvas, mis on WADA poolt akrediteeritud dopinguteste tegema. Foto: SCANPIX

DOPING. Seoses sel nädalal lahvatanud Venemaa kergejõustiklaste dopinguskandaaliga leiab Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROKi president Thomas Bach, et spordi puhtuse tagamiseks oleks vaja alaliitudest sõltumatut rahvusvahelist organisatsiooni, mil on suurem mõjuvõim kui praegusel Rahvusvahelisel antidopinguagentuuril (WADA). Või anda WADA-le suurem võim. Samal arvamusel on mitmed teisedki spordijuhid.   

Bach ütles äsja toimunud rahvusvaheliste alaliitude foorumil, et dopinguvastane võitlus peab muutuma sõltumatuks igasugusest huvide konfliktist. «Peaksime pingutama rohkem kui kunagi varem, et muuta dopinguvastane võitlus ja ka karistuste määramine sõltumatuks,» sõnas Bach. Sõltumatu organ võtaks näiteks testimises vastutuse ära rahvuslikelt alaliitudelt ja võistluste korralduskomiteedelt.

WADAs otsuseid langetavate ning täideviivate inimeste seas on olümpialiikumise ja alaliitude juhte, poliitikuid, sporditegelasi, mis teeb organisatsiooni Bachi ja ka teiste arvates haavatavaks. Nii kuulus sinna kuni korruptsiooniskandaali sattumiseni ka näiteks Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) endine president Sepp Blatter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles