Pariisis mängiv võrkpallur Ardo Kreek terrorirünnakutest: ei osanud midagi sellist oodata

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: cev.lu

Prantsusmaal Pariisi Volley klubivõrkpalli mängiv Eesti koondise üks liidreid Ardo Kreek sõnas eilsestest Pariisi terrorirünnakutest rääkides, et enda turvalisuse pärast ta ei karda, aga ettevaatlikuks teeb olukord küll.

Kreek elab terrorirünnakute sihtmärgiks olnud Stade de France'ist ja Pariisi kesklinnast paarkümmend kilomeetrit lõuna pool ja seega on tema ümbruskonnas rahulik. «Kui sellised asjad toimuvad, siis üldiselt rahvarohketes kohtades. Aknast keegi sisse ronima ilmselt ei hakka. Aga olin eile paar tundi enne rünnakuid suures kaubanduskeskuses - hea, et siis midagi ei juhtunud. Tuleb silmad lahti hoida ja loota parimat,» rääkis ta täna hommikul Postimehega vesteldes. «Öö oli rahulik, vaatasin mingi ajani uudiseid ja keerasin siis magama.»

Kuigi jaanuaris toimus Pariisis ajakirja Charlie Hebdo toimetuses veresaun, mis šokeeris kogu maailma, siis Kreegi hinnangul toibus igapäevaelu toona üpris kiirelt. «Siis nii hullusti polnud, näiteks poed ja avalikud asutused jäid lahti. Nüüd on kõik kinni. Väljas võib iseenesest kõndida küll, aga pole mõtet. Ei osanud oodata, et selline asi juhtuda võib. Tuleb uudiseid vaadata, sest praegu küll ei tea täpselt, mis edasi saab,» tõdes ta.

Suletud on ka Pariisi Volley saal ning treeningud kui ka täna õhtul toimuma pidanud matš Lyoniga jääb ülisuure tõenäosusega ära. «Meeskonnakaaslased on kõik natuke šokeeritud, aga kuigi pikalt pole nendega vestelnud. Praegu ongi raske midagi pikalt arutada,» kirjeldas Kreek tiimikaaslaste meeleolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles