Östberg on teel M-Sporti, mis saab Tänakust?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg
Mads Östberg Foto: SCANPIX

Citroëni rallimeeskond teatas täna, et järgmisel hooajal nad WRC-sarjas kaasa ei löö. Ühtlasi sai selgeks, et Prantsusmaa tiimi juurest lahkub norralane Mads Östberg, kes Autospordi andmetel liitub peaaegu kindlalt M-Spordiga, kus tänavu tegi kaasa ka eestlane Ott Tänak.

«Mads tahab järgmisel aastal sõita kõigil rallidel ning meie talle seda pakkuda ei saa,» ütles Citroëni kõnesik. Teise tänavuse piloodi Kris Meeke’ga jätkatakse hetkel läbirääkimisi, kuna mõnel rallil kavatseb Citroën siiski kaasa lüüa. «Me mõtleme paaril rallil osalemisele, kuid see on ka kõik, mida praegu öelda saame.»

Citroën võtab WRC-sarjast vaheaasta, et valmistada ette uus ralliauto 2017. aasta hooajaks. Ilmselt pakutakse Meeke’ile võimalus osaleda mõnel rallil järgmisel aastal, kuid ülejärgmisel hooajal saaks ta oma kasutusse tuttuue auto, millega ideaalis tiitlit ohustada. «Peame Krisiga hetkel läbirääkimisi,» kinnitas kõneisik.

Autosport väidab, et Östberg on teel tagasi oma endise meeskonna M-Spordi juurde. Tänavu tegid M-Spordis täishooaja kaasa Ott Tänak ja Elfyn Evans, kuid kummagi mehe tulemused tiimi juhile Malcolm Wilsoni liiga suurt vaimustust ei pakkunud. Eile ütles Wilson, et kaalub võimalust Tänaku ja Evansi vahel ühe piloodikoha jagamist.

«Järgmist aastat silmas pidades olen ma mõelnud võimalusele, kus nad võiksid autot jagada. See on üks võimalustest,» rääkis Wilson eile. «Samas, kui kaua saame niimoodi jätkata? Pean asjade üle tõsiselt mõtlema.»

Wilson polnud hooaja viimasel Suurbritannia etapil sugugi rahul ei Tänaku ega Evansi kiirusega. «Ütlesin neile mõlemale - ja ma olen seda rääkinud alates Hispaania etapist -, et kaotada pole midagi – lihtsalt minge ja näidake head kiirust,» selgitas Wilson. «Minu jaoks polnud vahet, kas nad sõidavad teelt välja või mitte. Tahtsin näha head kiirust. Seda arvesse võttes pean ütlema, et ootasin rohkemat.»

Siiski annavad Wilsoni sõnad rohkem lootust Tänakule, kuna kruusaetappidel oli eestlane britist stabiilselt kiirem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles