Bulgaaria tõstjad tarvitasid nii palju dopingut, et neid ei lasta olümpialegi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Markov oli üks dopingutarvitajatest.
Ivan Markov oli üks dopingutarvitajatest. Foto: Andrew Medichini/AP

Rahvusvahelise tõsteliidu juhatus otsustas eile, et ühtegi Bulgaaria tõstjat ei lubata lisaks täna Houstonis algavale MMile ka järgmise aasta suveolümpiale, mis peetakse Rio de Janeiros.

Põhjuseks ikka ja jälle massiline dopingu tarvitamine. Kevadel valmistusid Bulgaaria tõstjad Thbilisis peetud Euroopa meistrivõistlusteks ja laagrites võetud proovides kukkusid dopinguga vahele kaheksa mees- ja kolm naistõstjat. Kõikidel leiti anaboolse steroidi stanozoli kasutamise jälgi.

Asen Muradov, Ferdi Nazif, Vladimir Urumov, Stojan Enev ja Dejan Minchev, nagu ka naistõstjad Nadežda-Mey Tuy Nguen ja Maya Ivanova said üheksakuulised võistluskeelud. Demir Demirevi, Ivan Markovi, Ivailo Filevi ja Milka Maneva karistuseks määrati 18 kuud, sest nad olid varem juba dopinguga vahele jäänud.

Bulgaaria tõstjatel on dopinguga ka varem probleeme olnud. 2000. aasta Sydney olümpial jäid keelatud ainetega vahele kolm olümpiavõitjat ja enne 2008. aasta Pekingi mänge võeti vahele 11 bulgaarlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles