Rootsi ujuja hull päev EMil: 73 minutiga üks kuld ja kaks hõbedat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström. Foto: SCANPIX

Rootslanna Sarah Sjöström tegi täna Iisraelis Netanyas toimuval lühirajaujumise EMil minutite poolest lühikese, kuid väga tiheda ja sisuka tööpäeva. Nimelt suutis ta 73 minuti jooksul võita kolm medalit.

Kõigepealt tegi Sjöström kaasa 100 meetri liblikujumise finaalis ja krooniti ajaga 55,03 Euroopa meistriks. Samal alal kuulub rootslannale ka maailmarekord. Pärast nelikümmend minutit kestnud puhkust hüppas Sjöström vette 50 meetri vabaltujumises ja lõpetas teisena, kaotades seda ala valitsevale hollandlannale Ranomi Kromowidjojole vaid 0,07 sekundiga.

Päevale pani Sjöström punkti kõigest veerand tundi hiljem, startides naiste 4x50 meetri teateujumises. Rootsi nelik, kuhu peale tema kuulusid veel Louise ja Sophie Hansson ning Magdalena Kuras, sai Hollandi järel hõbemedalid, kaotades võitjatele 0,49 sekundiga. Rootsi ajaleht Aftonbladet lõi kokku aja, mis kulus Sjöströmi esimesest stardist viimase finišini, saades tulemuseks 73 minutit.

22-aastane Sjöström on võitnud karjääri jooksul nüüd lühiraja EMidelt viis kulda, kaheksa hõbedat ja üheksa pronksi. Lühiraja MMidelt on tal auhinnakapis mullu Dohas võidetud kolm kulda ja üks hõbe, pika raja EMidelt seitse kulda, kuus hõbedat ja üks pronks ning MMidelt neli kulda, kolm hõbedat ja üks pronks. Kokku on Sjöström seega tiitlivõistlustelt koju viinud juba 40 medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles