Roger Federeri ja Stefan Edbergi koostöö lõppes

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer koos Stefan Edbergiga.
Roger Federer koos Stefan Edbergiga. Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma kolmas reket Roger Federer ja tema senine treener Stefan Edberg otsustasid kaks aastat kestnud koostöö lõpetada.

34-aastane Federer jõudis lõppenud aastal nii US Openi kui Wimbledoni finaali, ent kaotas mõlemas maailma esinumbrile Novak Djokovicile. Federer võitis Edbergi juhendamisel eelmisel aastal viis ja sel aastal kuus ATP turniiri.

Endine Rootsi tippmängija võitis 1980ndatel ja 1990ndatel kuus suure slämmi tiitlit. Edberg aitas Federeri mängu ründavamaks muuta, samuti muutus servitaktika ning võrgumäng.

Federer ütles oma avalduses, et Edbergiga koos töötamine oli tema jaoks unistuste täitumine. «Tahan tänada Stefan Edbergi, kes oli mu lapsepõlve iidol. Need kaks aastat olid unistuse täitumine, olen tänulik, et ta oli osa minu meeskonnast. Kuigi esialgu pidi meie koostöö kestma vaid aasta, oli Stefan nõus mind veel teisegi aasta aitama,» seisis tennisisti avalduses.

Federeri treenerina jätkab Severin Luthi, kes on alates 2008. aastast Federeri tiimis tegev olnud. Uue näona hakkab šveitslast abistama horvaat Ivan Ljubicic.

36-aastane endine tippmängija Ljubicic oli karjääri tippajal maailma kolmas number. Ta on võitnud kümme ATP turniiri. Ateena olümpial võitis ta pronksi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles